Заварний хліб з кмином

Аватар пользователя ra36
Кулинар 5 уровня
Заварний хліб з кмином

Пропоную ще один варіант житньо-пшеничного хліба на заварному тісті. Хліб виходить дуже смачним, запашним, довго не черствіє. З даної кількості ингредієнтів виходить 2 батони хліба (я робила половину порції).

  • Кухня: Украинская кухня

Список ингредиентов

  • окроп 300 мл
  • кмин, цілий2 ст л
  • сухі дріжджі1 ч л
  • цукор 1 ч л
  • житнє борошно 150 г
  • пшеничне борошно600 г
  • сіль 1 ч л
  • вода 240 мл

Способ приготовления

В окроп всипати кмин і чверть пшеничного борошна, ретельно перемішати. Відставити, щоб суміш охолола.

Для опари дріжджі змішати з теплою водою і цукром. Прикрити серветкою та поставити на 10 хвилин у тепле місце – дріжджі «запрацюють».
Змішати опару з завареною масою.

Додати житнє борошно і сіль, перемішати.

По часткам додати пшеничне борошно, ретельно перемішати. Прикрити тісто плівкою і залишити на столі на 30 хвилин.
Потім вимішувати тісто протягом 10 хвилин, поки воно не перестане приліпати до рук.

Тісто викласти у змащену олією миску, прикрити і поставити у тепле місце приблизно на 1 годину – доки воно вдвічі не збільшиться в об'ємі.

Потім тісто обімняти, зформувати буханку у вигляді батона та притрусити борошном.
Буханку викласти на деко, притрушене борошном. Буханку прикрити серветкою та залишити у теплому місці на 20 – 25 хвилин.

Розігріти духовку до 220 градусів С, на дно встановити миску з водою – щоб зформувався пар.
Поставити деко з хлібом у духовку та випікати з паром 10 хвилин. Потім забрати миску з водою, температуру зменшити до 200 градусів С та випікати до готовності, приблизно ще 20-25 хвилин. Духовки різнів, тому й час випікання буде відрізнятись. Готовність перевіряйте дерев'яною паличкою.

Готовий хліб збризнути водою та загорнути у рушник, складений у 2-3 шари. Так витримати 10 хвилин (скоринка у хліба стане м'якішою), потім перекласти хліб на решітку й прикрити рушником. Витримати так, доки хліб повністю не охолоне.
Потім нарізати й куштувати!

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Пани Рая, все смотрю на ваши рецепты хлебов, но боюсь попробовать. Пока хлеб пеку только в хлебопечке. А так хочется испечь ваш хлебушек. Хлеб у вас отменный!

Аватар пользователя Ганка
6 уровень

Спасибо большое!
Пробуйте, не пожалеете! Если будут какие-то вопросы, отвечу с удовольствием!

Аватар пользователя ra36
5 уровень

Аааа, еще один чудесный хлеб! Прямо руки зачесались!

Аватар пользователя Kukurooza
4 уровень

Спасибо!

Аватар пользователя ra36
5 уровень

Отличный рецепт!

Аватар пользователя Вероника1101
6 уровень

Спасибо!

Аватар пользователя ra36
5 уровень