Грушево-яблучне варення

Аватар пользователя gutka
Кулинар 6 уровня
Грушево-яблучне варення

На десерт смачне й ароматне варення. Груша та яблуко чудово поєднуються між собою, доповнюючи один одного.

  • Время приготовления: 3 часа

Список ингредиентов

  • груші1 кг.
  • яблука 2 шт.
  • цукор 200-225 г.
  • сік половинки лимона
  • кориця мелена5 г.

Способ приготовления

Зрілі груші та яблука почистити серцевини (можна ще й від шкірки), нарізати часточками. Помістити до каструлі, додати 100 мл. води і бланшувати до повного розмякшення.

Далі протерти їх через сито, разом з відваром від бланшування.

До пюре додати сік лимона та цукор, ретельно перемішати. Фруктове пюре варити з цуром на повільному вогні до загустіння. За бажанням додати корицю. Важливо стежити щоб повидло не підгоріло, бо воно буде мати неприємний запах і смак.
Готове повидло гарячим розкласти у сухі банки, дати вистигнути і закрити. Вийшло дві маленькі баночки ароматного й дуже смачного повидла.

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Катюша, интересный рецепт, благодарю. Я все смотрела на баночку, и цвет варенья мне напоминал мед. Утащила рецептик.

Аватар пользователя Ганка
6 уровень

Рекомендую, дуже смачно)

Аватар пользователя gutka
6 уровень

Отличное варенье, а фото вообще супер!

Аватар пользователя lakshmi
7 уровень

Дякую)

Аватар пользователя gutka
6 уровень

Вітаю з рецептом тижня

Аватар пользователя oksana_sadova77
5 уровень

Дякую, Оксана)))

Аватар пользователя gutka
6 уровень

Катя, поздравляю с рецептом недели! Такое фото заслуживает высшей похвалы, как и рецепт!

Аватар пользователя lakshmi
7 уровень