Пиріг "Зірка"

Аватар пользователя SvetlanaSh-F
Кулинар 2 уровня
Пиріг "Зірка"

Даний пиріг цікавий своїм ідейним втіленням, він легкий і дуже м`який на смак, а начинку можно доповнювати за своїм побажанням.

Список ингредиентов

  • пшеничне борошно320 грам
  • дріжджі пресовані/інстант8 грам/3 грами
  • цукор/мед7 грам
  • сіль5 грам
  • вода (28-30 градусів цельсія)200 грам
  • рослинна олія25 грам
  • соус томатний80-100 грам
  • кукурудза200 грам
  • сир моцарела100-150 грам
  • орегано/італійські трави або свіжий розмаринза бажанням

Способ приготовления

У теплу воду всипати цукор і дріжджі, необхідно щоб дріжджі розчинилися, для цього залишаємо суміш на 10-15 хвилин.

Після того як дріжджі розчинилися, всипаємо просіяне борошно, залишаючи 1/6 від усієї кількості. Так як у всіх борошно різне, то кількість його потрібно підбирати, щоб тісто не вийшло забитим, інакше при приготуванні тісто буде жорстким і погано підніметься. Як тільки ввели борошно і перемішали, можна по малу додавати відкладену частина і, вимішуючи, стежити, щоб тісто залишалося м'яким, але злегка липнуло до рук. Можливо, борошно у вас залишиться.

Потім додаємо сіль і рослинне масло. Сіль обов'язково потрібно додавати в кінці. Якщо дріжджі вносять на початку замісу, а сіль в кінці, це провокує велику активність бродіння і, як результат, збільшення сили маси, її опір при замісі, обробленні і формуванні.

Вимішуємо тісто протягом 10 хвилин, тісто буде ліпковатим, не лякайтеся, змащуйте руки злегка рослинним маслом і продовжуйте вимішувати. Тісто має вийти гладким. М'яке тісто ознака м'якої і пишної випічки.

Тісто округляємо, кладемо в глибокий посуд, змащений олією, накриваємо харчовою плівкою, робимо кілька отворів, щоб тісто дихало, і ставимо в тепле місце для підйому на 1 годину. Якщо є мультиварка, то можна викласти тісто в змащену олією чашу мультиварки, встановити в режимі мультіповар температуру 35 градусів Цельсія на 30 хвилин, що скоротить час очікування підйому тіста вдвічі.

Після підйому викладаємо тісто на робочий стіл, присипаний рясно борошном, розтягуємо акуратно тісто в прямокутник і складаємо в конверт, перевертаємо швом вниз і накриваємо тим посудом, в якому знаходилося тісто під час підйому. Даємо тісту ще раз піднятися протягом 20 хвилин. Потім повторюємо цю процедуру ще раз.

Ділимо тісто навпіл і з кожного на присипаному аркуші пергаменту розгортаємо коло товщиною в 3 мм, робимо надрізи.

Викладаємо соус і начинку за бажанням, у мене це тільки кукурудза. Присипаємо італійськими травами або орегано або свіжим розмарином за бажанням, викладаємо сир та скріплюємо між собою краю як на фото. Для кращого склеювання тесту можна промазати шов водою, але злегка.

Ставимо пиріг «Зірка» в заздалегідь розігріту до 200 грудусів Цельсія духовку на 9-12 хвилин (час випікання залежить від вашої духовки).
Смачного.

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Дуже красиве виконання!

Аватар пользователя Kukurooza
4 уровень

Дякую

Аватар пользователя SvetlanaSh-F
2 уровень

Пирог - просто красавчик!

Аватар пользователя ra36
6 уровень

Благодарю.

Аватар пользователя SvetlanaSh-F
2 уровень

Гарний пиріг

Аватар пользователя oksana_sadova77
6 уровень

Дякую.

Аватар пользователя SvetlanaSh-F
2 уровень

Хороший пирог!

Аватар пользователя Вероника1101
6 уровень

Благодарю.

Аватар пользователя SvetlanaSh-F
2 уровень