Помідори в карамелі з кунжутом

Побачивши такі романтичні фото призів конкурсу, вирішила, що треба приготувати щось таке ж елегантне. Ідею цієї закуски взяла з французького кулінарного журналу. Компоненти для карамелі підбирала за власним смаком. На смак вона виходить солоновато-кислувата і дуже гармонує з кунжутом. Нам дуже сподобалось, та й готувати легко.
- Время приготовления: 20 минут
- Количество порций: 4
- Участие в конкурсе: Кулінарний конкурс "Сеньйор Помідор"
Список ингредиентов
- помідори (маленьки, "черрі") — 20 штук
- кунжут — 2 ст.л.
- лимонний сік — 4 ч.л.
- цукор — 4 ч.л. (без верху)
- сіль — 1/4 ч.л.
- вода — 2 ч.л.
Способ приготовления

Помідори наколоти на шпажки (зубочистки).

Обсмажити кунжут на сухій сковороді до золотистого кольору.

У маленькому сотейнику з товстим дном змішати воду, цукор, сік лимона та сіль. Якщо у Вас немає маленького посуду, то кількість складових треба збільшити. Варимо карамель на невеликому вогні до золотистого кольору.
Опускаємо помідор на шпажці в карамель

і відразу опускаємо в кунжут.

Можна використовувати як закуску, або прикрасити блюдо.

Смачного!
- Дата публикации: 20.09.17 - 16:54
- Добавлен в кулинарную книгу: 3
- Рейтинг:5(средняя оценка: 5, всего голосов: 4)
Як несподівано! І так красиво виглядає!
Рая, дякую за гарну оцінку!
Гарна закуска до вина
Дякую, Катюша!
Крута ідея, дякую!
Наталія, дякую за таку високу оцінку!

Необычный рецепт, спасибо, попробую!
Катюша, попробуй!
Здорово!
Дякую!
Вітаю з перемогою у конкурсі!
Катюша, щиро дякую!
Поздравляю с победой!
Дякую!
Вітаю з перемогою
Дякую!