Борщ зі свіжих овочів "Сімейний"

Аватар пользователя vorobyshek
Кулинар 6 уровня
Борщ зі свіжих овочів "Сімейний"

Пропоную вам наш сімейний рецепт борщу. Так варила і моя бабуся, і мама, свекруха, так варю його я.
Це наш найулюбленіший та найсмачніший для нас борщ.
Взимку я варю його с домашнім томатом, а поки ще осінь, як раз прибрали город, свіжий врожай та помідори ще спіють на сонечку, я варю борщ зі свіжими овочами. А подаю до столу борщ з коржиком і смаженим салом... Що може бути смачніше...

Список ингредиентов

  • м'ясо( на кістці)300 г
  • цибуля2 шт
  • вода3 л
  • картопляза смаком
  • морква1 шт
  • буряк1 шт
  • помідори середні3-4 шт
  • перець0,5 шт
  • олія3 ст.л.
  • сільза смаком
  • спецііза смаком
  • капуста
  • зелень

Способ приготовления

Спочатку варимо бульйон.
М'ясо( я варю на домашньому м'ясі, в цей раз у мене гусятина) на кістці залити холодною водою та додати очищену цибулину.
Варимо до розварювання цибулини, виймаємо іі маленьким ситечком та викидаємо.
У бульйон додаємо чищену та накришену на шматочки картоплю.
Картоплі всі додают по різному, все залежить від смаку та можливостей.
У мене картоплі багато та ми іі полюбляємо, чим більше, тим краще...
Але всеж до борщу треба класти трохи більше картоплі ніж до супу, так як частину картоплі ми потім потовчемо для навару.
Коли картопля у бульйоні закипить, то додати сіль за смаком. Я додаю на 3 л каструлю борща 1 ст.л. солі.

Ось тут ми бачимо, що після того, як картопля зварилася та я іі потовкла трохи, то іі стало менше, чим було спочатку.

Моркву та буряк чистимо від шкірки та натираємо на тертці.

Обсмажуємо овочі на оліі до м'якості.
За бажанням також обсмажуємо одну очищену та нарізану цибулину. Так у нас варят у родині. Але так як моя дитина не любить у борщі смажений лук, то я його не додаю.

А тим самим часом помідори натираємо на тертці, як навчила мене бабуся.

Виходить томатний сік без шкурки, сама м'якоть.

Додаємо томат до овочів, також додаємо перец нарізаний шматочками та спеціі( у мене італійскі трави).
Так як ми не любимо кислий борщ, то я додаю до нього трохи цукру.
Тушимо до однорідності.

До бульйону додаємо заправку з овочів та даємо прокипіти хвилин п'ять.

Тим часом шаткуємо капусту та нарізаємо зелень( у мене кріп та петпушка).

Додаємо до борща капусту з зеленню.
Даємо закипіти та відразу знімаємо з вогнища.

Та ставимо під кришкою настоюватися.

У нас дуже люблять борщ саме з перцем, коржиками та смаженим салом...
А ще до борщу в тарілку я додаю варене м'ясо шматочками та густу, домашню сметану...

І ось такий виходить яскравий, корисний та дуже смачний борщ...
Так варила моя бабуся, мама, свекруха, сестри мужа, я та всі моі знайомі в нашому районі....

Смачного!

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Як цікаво! Виходить, капуста трохи хрумтить? Я теж так спробую!

Аватар пользователя ra36
6 уровень

У нас не любят переваренную капусту.. Только старики, у которых нет зубов, варят иначе.
Да, капуста слегка как бы хрустит.... Это действительно вкусно... Обязательно попробуй!

Аватар пользователя vorobyshek
6 уровень

От би мені зараз тарілочку вашого борщу!

Аватар пользователя Kukurooza
4 уровень

Угощайтесь на здоровье! У нас каждый день борщ... Для мужа.
Это для себя и дочки я иногда варю разные супы.

Аватар пользователя vorobyshek
6 уровень

От би мені зараз тарілочку вашого борщу!

Аватар пользователя Kukurooza
4 уровень

Замечательный рецепт!

Аватар пользователя Вероника1101
6 уровень

Спасибо большое!

Аватар пользователя vorobyshek
6 уровень

Смакота

Аватар пользователя Wallece
4 уровень

Дякую!

Аватар пользователя vorobyshek
6 уровень