Запечена риба з помідорами під сиром

Аватар пользователя ra36
Кулинар 6 уровня
Запечена риба з помідорами під сиром

Запечена риба з помідорами під сиром
Риба, що запечена у фользі, зберігає не тільки більшість корисних якостей, але й залишається дуже соковитою. Риба с помідорами і сиром – неймовірно смачна страва. Рибу можна брати будь – яку морську.

Список ингредиентов

  • філе зубатки (будь-яка морська риба) 300 г
  • помідори 200 г
  • часник 2-3 зубки
  • сік лимона 2 ч л
  • оливкова олія4 ч л
  • твердий сир 60 г
  • прованські трави0,5 ч л
  • сіль, перецьза смаком

Способ приготовления

Риб'яче філе розморозити, але не до кінця – щоб риба не випустила весь сік.

Викласти рибу на змащений олією шматок фольги – такий, щоб можна було потім загорнути конвертом.

Помідори краще брати плотні, невеликі (типа «сливки»). Помідори помити й розрізати вздовж на 4 частини, трохи вирізаючи жорстку частину біля місця креплення плодоніжки.
Часник почистити й роздавити, або дрібно нарізати.

Приготувати заправку: змішати лимонний сік, олію, роздавлений часник, прованські трави.
Залити заправкою помідори й перемішати.

Обкласти рибу помідорами.

Загорнути щільно фольгу конвертом, щоб сік з риби не витікав під час запікання.

Поставити рибу у духовку, розігріту до 190 градусів С. Запікати 20-25 хвилин. Час запікання залежить від товщини шматка риби і помідорів.
Потім розгорнути фольгу,

присипати все сиром, натертим на крупній тертці, й запікати до розплавлення сиру, хвилин 6-8.

Страву подавати гарячою. При подачі прикрасити зеленню.

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Як просто і апетитно!

Аватар пользователя Kukurooza
4 уровень

Просто та дуже смачно

Аватар пользователя oksana_sadova77
6 уровень

Дякую, дівчата!

Аватар пользователя ra36
6 уровень

Вкусная рыбка!

Аватар пользователя Вероника1101
6 уровень