Човники із кабачків з помідорами та солодким перцем

Човники із кабачків з помідорами та солодким перцем - красиве і легке блюдо, яке можна приготувати досить швидко з найпростіших і недорогих інгредієнтів. Фаршировані кабачки можна подати як другу страву або як гарячу закуску. На святковому столі такі човники досить красиво і апетитно виглядають. Смачним доповненням до закуски стануть майонезні або сметанні соуси. Пропоную рецепт ситних фаршированих кабачків для любителів овочевих страв. В якості начинки використовуйте будь-які овочі, які є під рукою.
- Время приготовления: 1 час
- Количество порций: 3
- Участие в конкурсе: Кулінарний конкурс "Сеньйор Помідор"
Список ингредиентов
- кабачки — 600 г
- перець солодкий — 110 г
- цибуля — 100 г
- помідори — 150 г
- часник — 3 зубки
- перец чорний мелений — за смаком
- сіль — за смаком
- перець червоний гострий — за смаком
- олія соняшникова — для обсмаження
Способ приготовления

Для приготування візьміть кабачки, перець солодкий, перець гострий, часник, помідори, сіль, перець чорний мелений, цибуля.

Спочатку промийте кабачки. Для фарширування візьміть молоді овочі невеликого розміру. Зрілі кабачки краще не використовувати, тому що вони більш тверді. Промиті овочі обсушіть, і розріжте на дві половинки по всій довжині. Видаліть серцевину і залиште її для начинки.

Дістаньте з запасів цибулю і часник. Очистіть від лушпиння і промийте. Наріжте обидва компонента маленькими кубиками. На розпечену сковорідку з рослинною олією додайте овочі і смажте до появи тонкого часникового аромату. Слідкуйте, щоб часник не підгорів.

М'якоть, що залишилася від кабачка, постарайтеся теж нарізати невеликими кубиками і додайте до пасерованих овочів. Продовжуйте смажити, по необхідності додаючи олію.

Червоний або жовтий солодкий перець наріжте кубиками або брусочками. Обсмажте на помірному вогні до м'якості.

Помідори наріжте кубиками. Попередньо, видаліть насіння. Додайте помідорні шматочки на сковороду до всіх овочів. За бажанням можете зняти шкірку з помідора. Для цього опустіть томати в гарячий окріп на 20-30 секунд, потім в крижану воду. Після цього шкірка добре відокремиться від помідора. За смаком додайте пару кілець пекучого перцю. Обсмажте все овочі 5-7 хвилин.

В готовий овочевий фарш для кабачків додайте солі і перцю. Можете скористатися своїми улюбленими прянощами і травами для овочів. Обсмажте близько хвилини і вимкніть вогонь.

На деко постеліть папір для випікання і викладіть кабачки. Додайте овочеву начинку в кабачкові половинки. Випікайте при температурі 180-200 градусів 30-35 хвилин.

Човники із кабачків з помідорами та солодким перцем готові.

Смачного!
- Дата публикации: 01.10.17 - 13:39
- Добавлен в кулинарную книгу: 0
- Рейтинг:4(средняя оценка: 4, всего голосов: 4)
Смачна і корисна "подорож"!
Здорово!