Гарбузові скони

Аватар пользователя gutka
Кулинар 6 уровня
Гарбузові скони

Пропоную приготувати скони з гарбузовим пюре та ароматними спеціями. Попити чай з булочками-сконами — одне з найулюбленіших занять англійців.
Подаруй для своїх рідних свято на сніданок, або післяобідній чай — приготуй цю смачну й просту випічку, адже печиво виходить неймовірно пухке та ароматне.

  • Время приготовления: 30 минут

Список ингредиентов

  • пюре гарбузове0,5 скл.
  • борошно пшеничне2 скл.
  • цукор 7 ст. ложок
  • розпушувач тіста1 ст.ложка
  • масло вершкове85 г.
  • яйце1 шт.
  • молоко3-4 ст. ложки
  • десертна масала1 ст. ложка
  • дрібка солі
  • крім того:
  • цукрова помадка
  • мелена кориця

Способ приготовления

Для початку потрібно приготувати гарбузове пюре: почищені шматочки гарбуза запекти у фользі, або відварити у невеликій кількості води, або приготувати у пароварці та за допомогою блендера готовий гарбуз перетворити на пюре.
У глибокій мисці змішати сухі інгредієнти: просіяне борошно, цукор, сіль, десертну масалу, розпушувач тіста. Перемішати.
(Десертна масала надасть печиву неймовірний аромат і витончений смак, до її складу входить: мелені коріандр, кориця, кардамон, мускатний горіх, гвоздика, бадьян, духм’яний перець).
Далі додати терте(подрібнене) холодне масло і руками змішати з борошном. До борошна з маслом додати яйце, молоко і гарбузове пюре та ретельно перемішати спочатку ложкою, а потім руками. Замісити тісто, воно має бути еластичне, але не приставати до рук. (Кількість борошна або молока залежить від гарбузового пюре. Якщо воно рідке, то відповідно треба буде більше борошна, якщо густе, то необхідно буде долити ложку, дві молока)
З тіста розкачати коло чи прямокутник приблизно 2-3 см. в товщину, вирізати довільної форми печиво, перекласти на застелене пергаментом деко.
Випікати приблизно 15-18 хвилин при 200 градусах. Пильнуємо, час випікання залежить від вашої духовки а також висоти та розміру печива.

Готове печиво перекласти на решітку до охолодження. Тим часом приготувати цукрову помадку: для цього змішати в однорідну масу цукрову пудру і сік лимона, або апельсина - має вийти не надто густа і не рідка, тягуча маса, без грудочок, можна додати трохи кориці.
Цукровою помадкою полити охолоджене печиво.
Смачного!

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Міцний чай, холодне вершкове масло і ці скони - ось він, ідеальний формат мого понеділка з дощем! Дякую, йду запікати гарбуза.

Аватар пользователя Kukurooza
4 уровень

Смачного)

Аватар пользователя gutka
6 уровень

Какое приятное печенье!

Аватар пользователя lakshmi
7 уровень

було дуже смачно, потрібно повторити

Аватар пользователя gutka
6 уровень

Чудові скони!

Аватар пользователя ra36
5 уровень

Дякую

Аватар пользователя gutka
6 уровень

Гарбузова випічка така сонячна чарівні скони!

Аватар пользователя llida
2 уровень

Дуже дякую)

Аватар пользователя gutka
6 уровень