Помідори запечені в духовці під хрусткою скоринкою

Аватар пользователя gutka
Кулинар 6 уровня
Помідори запечені в духовці під хрусткою скоринкою

Ще один варіант простої і смачної закуски з помідорів та сиру, запечених в духовці. При високій температурі їх смак розкривається якнайповніше.

Список ингредиентов

  • помідори 700-800 г.
  • цедра лимона
  • зубчиків часнику1-2 зубчики
  • сухарі паніровочні70 г.
  • твердий сир тертий50 г.
  • зелень петрушки подрібнена2 ст.ложки
  • олія оливкова
  • сіль, перець за смаком

Способ приготовления

Для страви потрібні помідори не великого розміру, можна також взяти чері (на фото сковорідка діаметром 16 см.)
Томати потрібно вимити і розрізати кожен упоперек навпіл.

Лимон ретельно вимити та зняти з нього цедру.

Часник почистити і дрібно порізати.

У мисці з'єднати паніровочні сухарі, подрібнену зелень петрушки, часник, цедру лимона і тертий сир. Перемішати.

Духовку розігріти до 200 градусів.
Форму для випічки чи сковорідку, злегка змастити оливковою олією і викласти на неї половинки помідорів, зрізом догори.

Помідори до смаку посолити і поперчити.

Зверху на кожну половинку викласти начинку, злегка притискаючи ложкою. Скропити все олією й відправити у духовку, приблизно на 15-20 хвилин. Слідкувати, коли утвориться апетитна хрустка, сирна скоринка.

Готові помідори відразу подавати до столу.

Смачного!

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Дуже апетитно!

Аватар пользователя Kukurooza
4 уровень

Дякую:)

Аватар пользователя gutka
6 уровень

Це справді дуже смачно

Аватар пользователя llida
2 уровень

Так, інколи тягне на такі прості та смачні речі)))

Аватар пользователя gutka
6 уровень

Як просто! Як красиво виглядає! Дуже цікава начинка!

Аватар пользователя ra36
5 уровень

Дякую)

Аватар пользователя gutka
6 уровень