Картопля по-бомбейськи

Аватар пользователя ra36
Кулинар 5 уровня
Картопля по-бомбейськи

Безперечно, це дуже-дуже проста страва, але унікальне поєднання спецій, що входять до складу, додає їй просто неймовірного смаку.

Список ингредиентов

  • картопля 1 кг
  • помідори 2 шт
  • олія 2 ст л
  • вершкове масло 100 г
  • кмин, гірчиця в зернах, коріандр, куркума по 1 ч л
  • перець чорний мелений 0,5 ч л
  • перець чиліза смаком
  • імбир, порошок 1 щіпка
  • петрушка сільза смаком

Способ приготовления

Відварити картоплю у мундирі, остудити трохи, очистити шкурку та нарізати крупними шматками. Якщо картопля не дуже розварюється, варити її вже очищеною.
З помідорів зняти шкурку, видалити рідку частину. Помідори нарізати дрібними кубиками.

Підготувати спеції.

Нагріти олію, додати гірчицю, кмин, куркуму, коріандр, перець чорний, перець чилі та імбир. Спеції підігріти на невеликому вогні.
У сковороду зі спеціями покласти вершкове масло і смажити, перемішуючи,и протягом 2-3 хвилин.

Додати помідори, нарізані кубиками, і смажити на середньому вогні протягом 2-3 хвилин.

Покласти в сковорідку картоплю, сіль і перемішати, тримати на маленькому вогні ще 5 хвилин.

Потім посипати дрібно нарізаною петрушкою і відключити вогонь.

Страву подавати гарячою.
Дуже зручно готувати на вечерю: якщо відварити картоплю зранку, то приготування вечері займе лічені хвилини.

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Навіть через монітор відчувається аромат спецій!

Аватар пользователя Kukurooza
4 уровень

Так, дуже пахуче!

Аватар пользователя ra36
5 уровень