Суп-пюре з помідорів та буряків

Аватар пользователя gutka
Кулинар 6 уровня
Суп-пюре з помідорів та буряків

Дуже смачний та корисний суп-пюре з помідорів та столових буряків. До столу обов'язково подавати з гріночками та подрібненим сиром фета.

Список ингредиентов

  • помідори(вага без шкірки)500 г.
  • буряк500 г.
  • цибуля ріпчаста1 шт.
  • зубчики часнику1-2 шт.
  • бульон (овочевий або м'ясний)500 мл.
  • сіль, перець за смаком
  • цукор1 ст.ложка
  • за бажанням в'ялені помідори
  • олія оливкова1 ст.ложка
  • крім того:
  • сир фета100 г.
  • грінки з білого хліба

Способ приготовления

Для початку потрібно приготувати основу – бульйон. Суп можна готувати на овочевому бульйоні, курячому, м'ясному, або воді регулюючи при цьому калорійніть супу. У мене сьогодні овочевий (у киплячу воду (500 мл) покласти овочі: цибулю, моркву, корінь петрушки, селери, кабачок.....а також горошок духм'яного і чорного перців. Посолити до смаку, довести до кипіння і готувати менш ніж півгодини на повільному вогні).

Буряк, цибулю і часник вимити й почистити. З помідорів потрібно зняти шкірку. У мене сьогодні, помідори консервовані у власному соці, домашнього виробництва (літрові банки щільно наповнюю помідорами, попередньо очищеними від шкірки, додаю чайну ложку солі і стерелізую. При цьому помідори виділяють деяку кількість рідини. Банки закриваю металевими кришками і перевертаю до повного охолодження. Зберігаю на полицях у підвалі)
Помідори за допомогою кухоної техніки перетворити в пюре, я додала для смаку ще пару в'ялених.

Цибулю з часником дрібно порізати.

Підсмажити злегка на ложці олії.

До цибулі додати пюре з помідорів, ложку цукру і довести до кипіння.

Буряк порізати кубиками, але не весь, невеликий шматочок залишити для подачі.
В каструлю покласти порізаний буряк залити бульоном, довести до кипіння і варити на повільному вогні до готовності буряка (приблизно 25 хвилин)
Можна буряк приготувати цілим окремо: запекти у духовці або відварити в пароварці, а потім порізати на кубики. Після чого все змішати і пробити блендером.

Потім додати томатне пюре з цибулею, довести до кипіння. Приправити до смаку сіллю та чорним меленим перцем.

Готові овочі пробити блендером до утворення однорідного пюре. Перелити назад у каструлю і ще раз закип'ятити. Зняти з вогню і залишити під кришкою на 5-10 хвилин.

Тим часом для подачі половинку, чи третю частину буряка, натерти на дрібній стороні терки ( люблю ще зверху збризнути соком лимону, це вже за вашим смаком).

Суп подавати порційно, гарячим з додатком тертого буряка, зі шматочками сиру-фети, в'яленими помідорами і гріночками з білого хліба. Або можна все покласти в окремих тарілочках поряд, і кожен візьме собі, те що подабається.

Це дуже смачно!

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Соковито і дуже красиво!

Аватар пользователя Kukurooza
4 уровень

Дуже дякую, було смачно все з власного городу - здорова їжа)

Аватар пользователя gutka
6 уровень

Як же це красиво!!!

Аватар пользователя ra36
5 уровень

Дякую

Аватар пользователя gutka
6 уровень

Чудовий суп-пюре! Гарно, смачно і мега корисно!

Аватар пользователя llida
2 уровень

Дякую дуже, Ліда)

Аватар пользователя gutka
6 уровень

Цікавий суп-пюре та дуже апетитний

Аватар пользователя oksana_sadova77
5 уровень

Дуже смачний, ароматний, а готувати його просто й швидко.

Аватар пользователя gutka
6 уровень

Очень вкусно!

Аватар пользователя Вероника1101
6 уровень