Консерва рибна в томатному соусі

Консерва рибна в томатному соусі

Апетитна домашня консерва - ніжна рибка, просочена насиченим томатним соусом. Яскраво. Натурально. Смачно!

Список ингредиентов

  • риба (салака або мойва заморожена)3,5 - 4 кг
  • мука для обкачування рибиблизько 2 скл
  • помідори червоні2,5 кг
  • перець солодкий червоний1 кг
  • цибуля1кг
  • томатна паста0,5 л
  • сіль3 - 4 ст. л.
  • цукор1 скл.
  • оцет 9 %100 мл
  • олія рафінована для обсмажування риби
  • перець духмяний горошок
  • лавровий лист

Способ приготовления

Насамперед слід приготувати соус. Відбираємо найкращі стиглі томати. У мене вирощені власноруч .

Використовуємо лише червоні, щоб соус мав гарний колір.

Ретельно миємо під проточною водою та залишаємо, щоб обсохли.

Солодкий перець миємо, крупно ріжемо у ємність, в якій будемо варити соус.

Туди ж докладаємо підготовлену цибулю.

Нарізані часточками наші помідори.

Накриваємо кришкою і тушкуємо на малому вогні, помішуючи, доки не зм'якнуть.

Десь через півгодини овочі будуть готові.

Додати сіль, цукор, оцет і томатну пасту. Подрібнити блендером до однорідної маси.

Рибу розморозити, почистити від голів та нутрощів. Хребет та кістки залишаємо. Обваляти в муці.

Обсмажувати порційно в олії.

До золотистого кольору.

Крупні рибинки подрібнити.

Тепер у нас є соус та готова риба.

У чисті банки ємністю 0,5л на дно покласти спеції.

На дно кожної банки - соус.

Потім - риба.

Чергуємо шари риби та соусу, наповнивши банки. Але не докладаємо доверху 2 см. Накриваємо кришками і одразу закатуємо ключем.

Закатані банки з консервою встановити в автоклав. А далі - можна відпочивати))))) бо решту роботи робить Ваш чоловік)))

Налити в автоклав з банками воду.

Стерилізувати консерви у герметично закритому автоклаві під тиском, залежно від моделі Вашого автоклаву. У нас автоклав від українського виробника. Ми стерилізуємо 40 хвилин при 110 градусах. Зазначу, що консерва, яка прйшла термообробку в автоклаві - цілком безпечна для здоров'я, адже завдяки високій температурі, гинуть усі бактерії, що оберігає від ризику захворіти, наприклад, ботулізмом.

Ось така яскрава баночка при денному освітленні. З поданого переліку продуктів виходить 15 баночок місткістю 0,5л.

Таку консерву роблю вже не перший раз. Хто не куштував - усім до вподоби! Це дійсно дуже смачно!
Смачного!

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Дуже цiкавий рецепт, дуже гарнi фото та цiкавi кришечки( у нас я таких на жаль нiколи не бачила).
А якщо автоклава нема, то у духовцi можна?
Чи у мультиварцi, але тодi у невеликоi кiлькостi?

Аватар пользователя vorobyshek
6 уровень

Дякую, Валю! Кришки купляли в "Епіцентрі", вони мені теж дуууже подобаються. Коли не було автоклава, я стерилізувала звичайним способом (банки у воді) протягом 5годин, щоб були м'які кісточки. Автоклавування значно скорочує час. Надзвичайно цінна річ для господині, дуже рекомендую!))

Аватар пользователя пакотелька
4 уровень

Так, дуже цікаво!
Але, на жаль, автоклава немає, а 5 годин стерилізувати - це дужу довго!

Аватар пользователя ra36
5 уровень