Житні хлібці з помідорами та насінням

Аватар пользователя Sve4ka
Кулинар 5 уровня
Житні хлібці з помідорами та насінням

Цей цінний рецепт для любителів здорового харчування. Якщо ви не їсте хліб, або не хочете навантажувати свій організм важкої їжею, житні хлібці з помідорами та насінням саме той варіант легкого перекусу для всієї родини. Хлібцями, із задоволенням, похрустять дітки, і навіть дорослі за чашкою ароматного чаю або кави. Вони відмінно підійдуть до перших страв. Їх можна подати як закуску до овочевих паштетів, сирного крему, хумусу або іншим намазкам. Технологія приготування досить проста, не вимагає багато часу і дорогих продуктів. Кількість насіння можна змінювати на свій смак. Якщо зменшити в рецепті сіль і додати трохи цукру або меду, вийдуть солодкі хлібці. Експериментуйте і радуйте своїх рідних.

Список ингредиентов

  • борошно житнє100 г
  • борошно цільнозернове100 г
  • сіль1,5 ч.л.
  • насіння соняшнику100 г
  • насіння льону50 г
  • насіння кунжуту50 г
  • вода580-600 мл
  • вівсяні пластівці200 г
  • олія соняшниковадля змащування форми
  • прованські трави1 ч.л.

Способ приготовления

Для приготування візьміть борошно житнє і цільнозернове, сіль, насіння соняшнику, льону, кунжуту, воду, олію, вівсяні пластівці.

Для замісу тіста підберіть зручну глибоку ємність. Насипте житнє і цельнозернове борошно. Візьміть вівсяні пластівці швидкого приготування. Насипте їх в чашу блендера і пробийте до стану дуже дрібної крихти або муки. Насипте подрібнені пластівці в миску. Візьміть ручний вінчик і перемішайте.

До борошняної маси додайте насіння кунжуту, льону, насіння соняшнику, сіль. Перемішайте ложкою або вінчиком. Трохи насіння залиште для посипання.

Налийте воду кімнатної температури. Перемішайте до отримання однорідної консистенції. Має вийти досить густувате тісто.

Заздалегідь підготуйте помідори. Промийте їх, розріжте на дві половинки. Видаліть ложечкою рідку серединку. Наріжте маленькими шматочками. Додайте до тіста. Насипте прованські трави і перемішайте.

Залиште масу на 10-15 хвилин для набухання.

Деко застеліть пергаментним папером. Змастіть невеликою кількістю олії. Викладіть тісто. Розподіліть рівномірно лопаткою в тонкий пласт по всій формі. Чим тонше шар тіста, тим менше часу знадобитися на випікання и тим хрусткішими будуть хлібці.

Гострим ножем розділіть тісто на бажані шматочки.

Посипте зверху насінням льону, кунжуту, соняшнику. Розігрійте духову шафу до температури 170-175 градусів. Запікайте 35-40 хвилин. Після, зменшіть температуру до 160 градусів і випікайте ще 15-25 хвилин. Час випікання залежить від потужності вашої духовки. Хлібці повинні вийти хрусткими.

Якщо тісто рідкувате, дістаньте деко через 10 хвилин з духовки і ще раз зробіть надрізи.

Житні хлібці з помідорами та насінням Готові. Остудіть і подайте до столу.

Смачного!

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Крута ідея і круте виконання!

Аватар пользователя Kukurooza
4 уровень

дякую!

Аватар пользователя Sve4ka
5 уровень

Отличный рецепт! Сегодня же сделаю. Обожаю такие хлебцы!

Аватар пользователя Nika_G
6 уровень

Чудово! Це смачно і корисно!

Аватар пользователя ra36
5 уровень

Аппетитно и полезно!

Аватар пользователя Котенок
4 уровень

Дякую всім за увагу до рецепту.

Аватар пользователя Sve4ka
5 уровень