В'ялені помідори

Аватар пользователя gutka
Кулинар 6 уровня
В'ялені помідори

Так приготовлені помідори неймовірно смачні. В'ялені томати можна їсти з грінками або сиром, а також додавати їх у випічку чи до макаронів. Ароматною оливковою олією, в якій
зберігались помідори, заправляти улюблені салати.

  • Время приготовления: 6 часов

Список ингредиентов

  • помідори-сливки2 кг.
  • сіль морська1-1,5 ч.ложки
  • оливкова олія
  • часник гранульований сушений1 ст.ложка
  • суміш трав італійських1 ст.ложка
  • свіжий тим'ян
  • свіжий розмарин

Способ приготовления

Некислі м'ясисті помідори, сливовидної форми, розрізати навпіл уздовж. Половинки викласти на деко в один шар зрізом догори (я вистеляю деко папером для випічки), скропити оливковою олією.

У мисочці змішати сіль, сушені часник і італійські трави. Щедро посипати цією сумішшю рівномірно помідори.
Особливо рекомендую використовувати саме гранульований сушений часник, а не свіжий.

Також викласти зверху гілочки та листочки свіжого тим'яну та розмарину. Відправляємо в духовку в'ялитися при температурі 130 градусів на 4-5*6 годин. Час залежить від величини та сорту помідор.

Час від часу перевіряти ступінь "зав'яленості", враховуючи свої вподобання. Я люблю, щоб в помідорах збереглась м'якоть і вони не були сильно пересушені, притискаючи половинку пальцем посередині не повинен виділятись сік.

Готові помідори щільно, разом з травами (видалити тільки гілочки), розкласти по маленьких простерелізованих баночках, залити оливковою олією і закрити кришками. Можна їсти відразу.
У холодильнику такі помідори можуть зберігатись тиждень, а ті баночки, які будуть зберігатись довше потрібно ще хвилин 5-10 простерелізувати.

Зберігати їх у прохолодному місці.

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Аппетитні помідорки!

Аватар пользователя Sve4ka
5 уровень

Дякую. Це дуже смачно.

Аватар пользователя gutka
6 уровень

Очень нужная заготовка, люблю добавлять и в хлеб, и в пиццу

Аватар пользователя Irina2408
6 уровень

І я люблю, вже бачу що замало заготовила....

Аватар пользователя gutka
6 уровень

Комментарий удален.

Аватар пользователя Kukurooza
4 уровень

А в вас є досвід заготовки таких помідорів на зиму? Так, щоб хранити не у холодильнику? На жаль, в мене не виходить знайти "золоту середину". Щоб було смачно, не слід висушувати томати повністю, вони повинні були в'яленими, а не сушеними, але у такому випадку вони в мене збрегіються лише у холодильнику, який чомусь ще не почали виробляти у гумовому варіанті.

Аватар пользователя Kukurooza
4 уровень

Ну так, у мене також не все зміщається, особливо в морозильну камеру. У мене є підвал, правда він не дуже прохолодний для зберігання овочів, а для консервації в самий раз, треба буде для цікавості виміряти там температуру. Для тривалого зберігання в'ялені томати додатково стерелізую, маленькі баночки по 6-8 хв. Я закриваю дві-три порції, вони хоч і по-домашньому але оливкова олія не дешевий продукт, тому нам вистачає лише до нового року.

Аватар пользователя gutka
6 уровень

Я дуже люблю хліб з в'яленими помідорами, тому навпаки готую дуже багато - не менше 15-20 баночок за сезон, але, на жаль, лише для тіста, бо такі сухі і тверді, як я роблю, щоб вони зберігалися, не дуже зручно жувати.

Аватар пользователя Kukurooza
4 уровень

Замечательный рецепт!

Аватар пользователя Вероника1101
6 уровень