Сирник "Поцілунок"

Аватар пользователя gutka
Кулинар 6 уровня
Сирник "Поцілунок"

Дуже ніжний та смачний кремовий сирник на пісочній основі, з повітряним безе, безперечно є одним з найулюбленіших десертів у нашій родині.

Список ингредиентов

  • для основи:
  • борошно пшеничне160-180 г.
  • масло вершкове100 г.
  • сметана70 г.
  • цукрова пудра30 г.
  • розпушувач тіста1 ч.ложка
  • для сирної маси:
  • сир кисломолочний (краще домашній)500 г.
  • жовтки2 шт.
  • пудинг (сметанковий)40 г.
  • цукор до смаку1/2 скл.
  • сметана (жирна домашня)3 ст.ложки
  • для безе:
  • білки2 шт.
  • цукрова пудра100 г.
  • дрібка солі
  • кислота лимонна1/4 ч. ложки

Способ приготовления

Масло для тіста потрібно завчасно дістати з холодильника і нагріти до кімнатної температури. Так, як у мене масло домашнього приготування, для швидшого розм'якшення я його натерла на терці.

У глибокій мисці збити масло, сметану і цукрову пудру.

Пшеничне борошно просіяти з розпушувачем крізь сито.

Спочатку змішати 3/4 борошна з маслом і сметаною, за допомогою ложки.

Далі тісто перенести на робочу поверхню і підсіваючи борошном, замісити м'яке та еластичне тісто.

Форму 20 на 20 см. вистелити папером для випічки і викласти в неї тісто, формуючи високі бортики.

Для сирної маси потрібно ретельно вимішати свіжий домашній, добре відтиснутий, сир з жовками, цукром, сметаною і пудингом (можна замінити на кукурудзяний крохмаль)
Сир бажано пропустити через м'ясорубку, можна це зробити й двічі. (Я просто впевнена в добрій якості свого сиру, тому зробила це за допомогою товкача для картопляного пюре).

Сирну масу викласти на тісто і відправити випікатись при температурі 180 градусів 40-45 хвилин.

Поки сирник випікається приготувати безе:
у чистому й сухому посуді змішати білки з цукровою пудрою, сіллю та лимонною кислотою. Поставити миску з білками і цукром на водяну баню (при цьому вода, що кипить, немає діставати дно миски) і на високій швидкості міксера збивати приблизно 10 хвилин, до утворення густої маси. Далі збиті білки зняти з водяної бані і продовжити збивати ще хвилини 3-4.

Збиті білки за допомогою кондитерського мішка і насадки нанести зверху на сирник. Повернути сирник з безе назад у духовку, випікатись зменшивши температуру до 160 градусів приблизно 10 хвилин.

Готовий сирник дістати з духовки і залишити у формі до повного охолодження.

Охолоджений сирник різати на порції й подавати до столу. Смачного!

Переконливо раджу приготувати. Це дуже ніжно і смачно!

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Ух ти який він гарненький та дуже апетитний Катя, браво, це щось неймовірне

Аватар пользователя oksana_sadova77
5 уровень

Дякую, це дуже смачно_))_)сирники - це моя слабкість....

Аватар пользователя gutka
6 уровень

Витвір мистецтва! Дуже красиво!

Аватар пользователя Kukurooza
4 уровень

Дуже дякую:)

Аватар пользователя gutka
6 уровень

Неймовірна смакота ! Супернасолода для шанувальників сирників.

Аватар пользователя llida
2 уровень

Дякую:)

Аватар пользователя gutka
6 уровень

ммммммммммм обожнюю таку випічку))))))))

Аватар пользователя Ариадна
5 уровень

ми також обожнюємо

Аватар пользователя gutka
6 уровень

У меня сырники тоже слабость! Очень вкусно Катя!

Аватар пользователя lakshmi
7 уровень

Дякую)

Аватар пользователя gutka
6 уровень

Яка красота!

Аватар пользователя ra36
5 уровень

Дякую)

Аватар пользователя gutka
6 уровень

Як завжди дуже смачні фото!

Аватар пользователя Котенок
4 уровень

ДУже дякую)

Аватар пользователя gutka
6 уровень

Дуже гарно та смачно

Аватар пользователя Irina2408
6 уровень

так, було дуже смачно, дуже швидко не залишилось і крихти....треба новий спекти для моїх шанувальників:)))

Аватар пользователя gutka
6 уровень

Красиво! верх як із мережива!

Аватар пользователя пакотелька
4 уровень

Дуже дякую, Алла:)

Аватар пользователя gutka
6 уровень

Прекрасный рецепт!

Аватар пользователя Вероника1101
6 уровень

Спасибо большое:)

Аватар пользователя gutka
6 уровень