Торт суфле з кремом маскарпоне

Торт суфле з кремом маскарпоне

Отже представляю ще один з моїх улюблених вершкових сирів - маскарпоне, а так же мій улюблений тортик суфле. Це один з італійських сирів, якій за своєю структурою і смаком нагадує жирне вершкове масло, а впринципі так воно і є, томущо сир виробляється з жирний вершків. Ну що швидше на кухню і давайте будемо робити торт.

Список ингредиентов

  • для бісквітної основи на 2 коржи в діаметрі 16 см:
  • борошно2 ст.л
  • жовток ( або 2 яйця)3 шт
  • какао1 ст.л
  • цукор3 ст.л
  • вода1 ст.л
  • для крему - суфле:
  • сир маскарпоне250 грам
  • вершки 33%100 грам
  • цукрова пудра100 грам
  • желатин 15 грамм
  • вода 50 мл
  • декор:
  • шоколад70 грам
  • горіхи фісташкі
  • малина
  • гілочки
  • бісквіт мох - губка
  • м'ята

Способ приготовления

Отже робимо спочатку бісквітній рулет. Для нього жовтки збиваємо з цукром в побілілу, пишну піну. Просіваємо сюди какао і борошно і перемішуємо. Вливаємо трохи води, знову швидко перемішуємо і наше тісто розподіляємо на пергамент.

Випікаємо наш бісквіт 10-12 хвилин в заздалегідь розігрітій духовці до 180 С градусів. Готовий бісквіт дістаємо і відразу вирізаємо коржі для торта. У мене вийшло на один цілий і дно тортика я зібрала з двох половинок. Один корж відразу відправляємо в форму чи кольце де будемо збирати торт.

Тепер робимо крем. Желатин замочуємо в холодній воді. І тим часом починаємо збивати охолоджені вершки. Збиваємо в пишну і стійку масу. Далі частинами додаємо пудру і сир маскарпоне і весь час продовжуємо збивати, але не довго. Набряклий желатин розпускаємо і охолоджуємо і далі тонкою струйкою вливаємо в нашу вершкову массу, при цьому продовжуємо взбивати. Але це все потрібно робити дуже швидко. Бо вершки можуть бистро осісти, а після вводу желатина, маса дуже швидко загустає.

Ось так поввинно бути.

Беремо форму з коржом і швидко перенавантажуємо туди наше суфле. Рівномірно розподіляємо суфле.

Закриваємо другим коржом. І ховаємо на пару годин в холодильник наш тортик.

Ну а далі достаємо і декоруємо наш торт. Я на вверх розтопила шоколад і прикрасила мохом з бісквіту, гілочками, горішками, м'ятою та малиною.

Це дуже смачно та ніжно.

І врозрізі)))))) сьгодні встигла)))))))

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Дуже смачно!!!

Аватар пользователя Irina2408
6 уровень

дякую))))))))) вже слопали))))))))

Аватар пользователя Ариадна
5 уровень

Аппетитный тортик!

Аватар пользователя lakshmi
7 уровень

спасибо)))))))

Аватар пользователя Ариадна
5 уровень

Красиво!

Аватар пользователя Kukurooza
4 уровень

дякую))))))))

Аватар пользователя Ариадна
5 уровень

Дуже-дуже красиво!

Аватар пользователя ra36
5 уровень

дуже дякую))))))))

Аватар пользователя Ариадна
5 уровень

Мммм із маскарпоне це дійсно дуже смачно (раніше часто купувала, в нас привозили перевізники з Італії, готували тірамісу..... тепер він став недоступний по ціні, нажаль, залишились тільки спогади)

Аватар пользователя gutka
6 уровень

згідна дуже дорого, але інколи купляю, шукаю по скидці)))))))

Аватар пользователя Ариадна
5 уровень

дуже красиве головне фото!

Аватар пользователя пакотелька
4 уровень

дякую)))))))))

Аватар пользователя Ариадна
5 уровень