Простий бісквітний торт

Аватар пользователя Irina2408
Кулинар 6 уровня
Простий бісквітний торт

В цьому торті багато плюсів: по-перше -це бісквіт, який виходить дуже гарний, смачний та високий. Його можна використовувати для будь якого крема. По-друге- це дуже смачний крем, і саме головне це те , що його дуже легко готувати...Краще розділити приготування на два дні. У перший день спекти бісквіт, так як він повинен добре охолонути

Список ингредиентов

  • бісквіт:
  • яйця 6 шт
  • цукор180г
  • борошно190 г
  • сода1/3 ч.л.
  • розпушувач1 ч.л.
  • мед рідкий 2 ст.л.
  • крем:
  • сир маскарпоне300г
  • вершки 33%600мл
  • цукрова пудра70г але за смаком
  • для просочення коржів:
  • вода150 мл
  • цукор2 ч.л.
  • лимоний сік2 ч.л
  • лимончелло 2 ст.л.

Способ приготовления

Для бісквіту: розділити яйця на жовтки на білки. Жовтки взбити до біла з 60г цукру, додати мед и ще взбити 1 хвилину.

Окремо взбити білки з дрібкою сіллі до піни

Потім додаємо 60г цукру, продовжуючи взбивати, і залившихся ще 60 г цукру . Взбиваємо до пік

Додаємо взбиті жовтки до білків та перемішуємо дуже обережно в одному напрямку, всипаємо борошно змішане з розпушувачем та содою, також мішаємо в одну сторону. Дивимось щоб не було не промісів.

дно форми 23 см викладаємо пергаметом, стінки нічим не змащуємо. Викладаємо тісто та відправляємо в розігріту до 170С духовку на 30-35 хвилин до сухого сирника

залишаємо в відкритій духовці на 20 хвилин, потім дістаємо та залишаємо в формі до повного остигання

проводимо ножем по стінкам та достаємо бісквіт, верх бісквіта виходить ровним на гарним

ось такий красень

розрізаємо на три частини

для пропитки змішуємо всі інгридієнти та просочуємо коржи

для крему: в чашу міксера вливаємо вершки, додаємо сир маскарпоне та цукрову пудру

починаємо взбивати на маленькій швидкісті поступово збільшуючи до максимальної, крем вийде дуже легкий та повітряний, але гарно тримає форму

для збірки торту корж смазуємо кремом, зверху ставимо інший корж , знов змазуємо кремом, знов корж

верх та бока обмазуємо кремом залишивши крем для прикрас

Я просто кулінарним шприцем....

Бісквік дуже м"який, через 2 години можно розрізати та пригощатись... Смачного!!!

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Який ж він красивий!

Аватар пользователя Kukurooza
4 уровень

Дуже дякую, Наталка!!!

Аватар пользователя Irina2408
6 уровень

Ирочка, твои тортики один лучше другого!

Аватар пользователя lakshmi
7 уровень

Ликуся, спасибо большое за похвалу!!! Я старалась!!!

Аватар пользователя Irina2408
6 уровень

Вкуснотища! И красота!

Аватар пользователя ra36
5 уровень

Рая, спасибо большое!!!

Аватар пользователя Irina2408
6 уровень

Дуже красивий торт

Аватар пользователя oksana_sadova77
5 уровень

Оксана, спасибо большое за похвалу!!!

Аватар пользователя Irina2408
6 уровень

Чудовий торт і смачний крем! Я також часто використовую такий крем для різних десертів

Аватар пользователя SvitlanaK
3 уровень

Світлана, дуже дякую! Так, дійсно смачний крем!!!

Аватар пользователя Irina2408
6 уровень

Який же він простий?! Він дуже елегантний!

Аватар пользователя пакотелька
4 уровень

Готується дуже просто)))) Але Вам дякую за таку оцінку та похвалу!

Аватар пользователя Irina2408
6 уровень

скажите пож а можно взять творог домаш вместо маскорпоне в крем

Аватар пользователя Гуличка
1 уровень

Конечно можно, только тогда отдельно взбейте сливки с сахарной пудрой, а затем уже смешайте с (обязательно перетертым) творогом))) можете просто заменить весь крем на взбитую с сахаром сметану тоже будет вкусно)))

Аватар пользователя Irina2408
6 уровень