Риба Серра запечена під сілью

Аватар пользователя Garda
Кулинар 3 уровня
Риба Серра запечена  під сілью

Легко , просто , швидко ,смачно і надзвичайно корисно для здоров’я . Нажаль не знаю назву цієі риби українською мовою, в Італії іі називають Серра . Думаю можна використовувати любу морську рибу для запікання таким чином .

  • Время приготовления: 2 часа
  • Количество порций: 5-6
  • Кухня: Итальянская кухня

Список ингредиентов

  • риба серра 3-4 кг
  • сіль типу кухонна 2-3 кг
  • оливкова олія за смаком
  • лимон, або мандарин чи апельсин 1 шт
  • оригано, кілька оливок , зелений салат для серверування

Способ приготовления

Рибу Серра , бажано вибирати більшу тушку як в моєму випадку на 3-4 кг , чистимо від луски , обрізаємо плавники , відрізаємо хвіст і голову .

Вкриваємо деко папером для запікання і висипаємо на нього 1 кг грубої солі , викладаємо нашу рибу і вкриваємо іі наступними 1-2 кг солі . Наша риба має бути вкрита наче « периною» із солі . Запікаємо в попередньо нагрітій духовці до 200 *C, 1,5 -2 год з розрахунку 30 хв на кожні 0,5 кг ваги . Сіль повинна затвердіти , змінити колір на молочний , тобто по темніти .

Після запікання звільняємо нашу рибу від солі розбивши іі

Викладаємо на велику тарілку і розбираємо на порціі. Посипаємо філе рибки орігано, збризкуємо оливковою олією ,соком лимону (мандарину чи апельсину). Подаємо іі при бажанні з салатом , кількома чорними оливками і скидками булочкою з сезамо .

Смачного!

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Дуже класний рецепт Фото дуже гарне

Аватар пользователя oksana_sadova77
5 уровень

Дякую Оксаночка

Аватар пользователя Garda
3 уровень

Скумбрія? Виглядає дуже апетитно, дякуємо!

Аватар пользователя Kukurooza
4 уровень

Ні , не скумбрії це точно . Шукала переклад назви цієі рибини , але нажаль . Це морська риба , зловили в Адріатичному морі , але не є комерційною.

Аватар пользователя Garda
3 уровень

Дуже цікаво!!!
Одне питання: а якщо взяти меншу рибу - треба змінити кількість солі і час запікання? Чи ще якийсь "секретик" є, чому не можна брати меншу рибину?

Аватар пользователя ra36
5 уровень

Ми ніколи не пробували меншу рибу запікати таким чином , думаю що напевно можливо , буде цікаво почути про результат . Час запікання 30 ха з розрахунку на кожний кг живої ваги . Сіль ж має повністю накрити рибину, менша рибина то і солі менше .

Аватар пользователя Garda
3 уровень

Дякую! Я спробую з меншою рибиною, тоді й напишу.

Аватар пользователя ra36
5 уровень

В такому випадку голову можете залишити , головне ,щоб на деку помістилась. Буду чекати ваш коментар і смачного.

Аватар пользователя Garda
3 уровень