Хачапурі-бургер

Аватар пользователя ra36
Кулинар 5 уровня
Хачапурі-бургер

Дуже соковиті й смачні бургери, що виконані за принципом хачапурі – начинка повнісю закрита тістом.

Список ингредиентов

  • борошно пшеничне120 г
  • пиво світле60 мл
  • олія 10 г
  • дріжджі сухі активні 3 г
  • цукор та сільпо 0,5 ч л
  • для начинки: м'ясний фарш120 г
  • цибуля ріпчаста20 г
  • помідор 1шт, невеликий
  • кетчуп 2 ст л
  • сіль та перецьза смаком
  • жовток курячого яйця – для обмазування 1 шт
  • тертий сир - для посипки20-30 г

Способ приготовления

У чашу міксера наливаємо тепле пиво, насипаємо дріжджі, цукор та сіль, перемішуємо. Всипаємо половину просіяного борошна, перемішуємо. Вливаємо олію, перемішуємо. Потім за 2-3 рази всипаємо борошно, що залишилося. Ретельно вимішуємо тісто – воно повинно бути м'яким та еластичним, не приліпати до рук. Тісто змащуємо олією та кладемо у глибоку миску, затягуємо плівкою і ставимо у тепле місце хвилин на 30-40 – щоб воно збільшилось в об'ємі принаймні у 2 рази.

Для начинки у фарш натираємо цибулю на дрібній тертці, додаємо за смаком сіль і перець і перемішуємо. Якщо ви використовуєте не готовий фарш, а тільки робите його, цибулю разом з фаршем перекручуйте через м'ясорубку – так простіше. Фарш кілька разів відбиваємо, щоб став плотніший. Формуємо з фаршу 2 круглі плоскі котлети діаметром приблизно 8 см.
Помідор нарізаємо тоненькими кружками, сир – тонкими пластами (краще використовувати магазинну нарізку), за розміром такими ж, як котлета.

Тісто, що підійшло, розділяємо на 2 однакові шматочки. Кожний розкачуємо у коло діаметром приблизно 20см.

У центр кожного викладаємо котлету, змащуємо котлету кетчупом.

Поверх кетчупа кладемо пласт сиру,

а зверху – помідор (якщо помідор маленький – 2-3 шматочки, щоб прикрити всю поверхню).

Складаємо 2 протилежні краї тіста один на одний, защіпуємо.

Потім загортаємо інші 2, надійно защіпуємо, щоб не розійшлися під час випікання.
Ставимо бургери на деко, вкрите пергаментом або силіконовою ковдрою. Прикриваємо рушником і залишаємо розстоюватись на 15 хвилин.

Після розстойки змащуємо бургери трохи збитим жовтком і посипаємо тертим сиром.

Ставимо деко з бургерами у розігріту до 220 градусів С духовку, випікаємо приблизно 20 хвилин, до золотавого кольору.

Готові бургери можна одразу подавати. Але й холодними вони залишаються смачними .

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Даже смачно!!!

Аватар пользователя vorobyshek
6 уровень

Я їх онучці готую - вона в захваті...

Аватар пользователя ra36
5 уровень

Цікава ідея дякую

Аватар пользователя oksana_sadova77
5 уровень

Смакота!

Аватар пользователя SvitlanaK
3 уровень

Дякую, дівчата!

Аватар пользователя ra36
5 уровень

Дуже крута ідея!

Аватар пользователя Kukurooza
4 уровень

Дуже крута ідея!

Аватар пользователя Kukurooza
4 уровень

Дякую!

Аватар пользователя ra36
5 уровень

Дуже смачна видумка!!! Дітям би сподобалось!!!

Аватар пользователя Irina2408
6 уровень

Дякую!

Аватар пользователя ra36
5 уровень

Очень аппетитно!

Аватар пользователя Вероника1101
6 уровень