Хліб з сиром на кефирі

Аватар пользователя ra36
Кулинар 5 уровня
Хліб з сиром на кефирі

Хрустка скоринка, пухкий м'якиш – дуже смачний хліб! До «сирної примхи» я додала ще «борошняну»: оскільки люблю хліб з борошна 2 гатунку, взяла навпіл борошно пекарське вищого гатунку та 2 гатунку. Результатом задоволена.

Список ингредиентов

  • на невелику прямокутну форму для кексів: кефір свіжий 180 мл
  • борошно вищого гатунку140 г
  • борошно 2 сорту140 г
  • твердий сир 80 г
  • олія1 ст л
  • сухі дріжджі, сіль і цукорпо 1 ч л

Способ приготовления

Сир натерти на дрібній тертці.

Просіяти обидва види борошна.
З теплого кефиру, цукру та дріжджів зробити опару і поставити її у тепле місце, доки дріжджі не почнуть бродити – хвилин на 10.
Всипату сіль та борошно 2 сорту, перемішати. Додати сир, перемішати.

Додати олію та борошно вищого сорту, ретельно перемішувати. Замісити тісто і вимішувати його хвилин 10, поки воно не стане м'яким та еластичним, перестане приліпати до рук. Зформувати з тіста кулю.
Обмазати тісто олією та покласти у високу миску, прикривши плівкою. Поставити у тепле місце хвилин на 40-50, доки тісто не виросте вдвічі.

Потім тісто обережно обім'яти, розплескати у прямокутник, одна з сторін якого – довжина форми для випікання. Скрутити тісто у тугий рулет
Готовий хліб обприскати водою та закутати рушником, складеним у 2-3 шари. Через 10 хвилин розкутати хліб та поставити охолоджуватись, прикривши серветкою.

і покласти у форму. Притрусити верх буханки борошном.
Поставити форму з тістом хвилин на 20 у тепле місце, прикривши рушником – розстоюватись.

Потім поставити форму у розігріту до 180 градусів С духовку, пекти протягом 35-45 хвилин. Готовність хліба перевіряти дерев'яною паличкою (як завжди).

Хліб виходить дуже смачний, пухкий. Смак відрізняється від хліба на воді - в кращу сторону.

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Ммммм, смакота!

Аватар пользователя Kukurooza
4 уровень

Дякую!

Аватар пользователя ra36
5 уровень

Отличный рецепт! Вкус хлеба будет зависеть от вкуса сыра. С пармезаном, например, будет умопомрачительно:))

Аватар пользователя Nika_G
6 уровень

Даааа! У меня был "Гауда" - тоже ничего!

Аватар пользователя ra36
5 уровень