Салат з маринованим буряком

Аватар пользователя ra36
Кулинар 6 уровня
Салат з маринованим буряком

Смачний, апетитний і дуже простий салат. До складу замість фети можна брати бринзу.

Список ингредиентов

  • основа: грецькі горіхи 20 шт
  • буряк варений 300 г
  • сир фета 150 г
  • листя салатиза смаком
  • маринад: гвоздика 3 – 4 шт
  • цукор1 ч л
  • сіль0,5 ч л
  • кмин1 щіпка
  • оцет яблучний, 6%2 ст л
  • заправка: оливкова олія1 ст л
  • прованські трави1 щіпка
  • суміш перців1 щіпка

Способ приготовления

Відварений буряк почистити й нарізати невеличкими кубиками, приблизно 7-8 мм.

Викласти буряк у миску, додати сіль, цукор, кмин, гвоздику та оцет. Перемішати і залишити на 2 години при кімнатній температурі – маринуватись. Кожен час буряк перемішувати.

Листя салати вимити й обсушити. Порвати руками на невеликі шматки.
Сир нарізати невеличкими кубиками чи прямокутниками.
Горіхи підсмжати на сухій сковороді, а потім досить крупно порубати.
Салат викладати порційно.

На салатник викласти шар листя салати,

потім – буряки (без маринаду).

Зверху викласти сир, а на нього –

горіхи.

Збризнути оливковою олією, притрусити прованськими травами та сумішшю перців.

Прикрасити за бажанням. Подавати одразу, щоб буряк не встиг пофарбувати сир.
Свіжий за смаком, в міру гострий, яскравий – сподобався!

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Смачний салат

Аватар пользователя oksana_sadova77
6 уровень

Дякую!

Аватар пользователя ra36
6 уровень

Мринований буряк... Круто!

Аватар пользователя Kukurooza
4 уровень

И вкусно!

Аватар пользователя ra36
6 уровень