Галетне печиво

Галетне печиво

Чудова альтернатива для купованого печива Мрія, Марія та зоологічного

  • Время приготовления: 30 минут

Список ингредиентов

  • вода60 г
  • олія (соняшникова. оливкова. кукурудзяна) 10 г
  • сіль1,5 ч.л.
  • цукор 10 г (хто хоче більш солодке - 30 г цукру)
  • пшеничне борошно130 г
  • кукурудзяний крохмал 20 г
  • розпушувач 0,5 ч.л.
  • маленька щіпка ваніліну ( додаю не завжди)

Способ приготовления

Злегка підігріти воду, розчинити в ній цукор, сіль, додати олію, борошно, крохмаль, розпушувач і ванілін.
Замісити тісто як для вареників.
Я замішую у хлібопічці на режимі пельмені (економить час). Дати тісту полежати хвилин 15.
Тепер тонко розкачати ~ 2-3 мм (якщо долучаються діти, то розкачуємо на машинці для лапші на товщині 3).
Вирізаємо печиво, форму обираємо за вашим бажанням.Найшвидше нарізати квадратиками чи прямокутниками.
Печення сушимо як сухарики 30-40 хвилин при температурі 130-150 градусів в електричній духовці (залежить від духовки).
Востаннє сушила печення у газовій духовці по 10-20 хв (вогонь був найменьший, регулювала вручну, щоб не пригоріло).
Печення не повинно змінювати колір на коричневий.

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

До того ж це печиво - пісне! Чудово!!!

Аватар пользователя ra36
5 уровень

І пісне, а ще довго зберігається

Аватар пользователя Пуговка
3 уровень

І одразу хочеться спробувати. Дякую!

Аватар пользователя Kukurooza
4 уровень

Будь ласка.
Можна і з запасом приготувати

Аватар пользователя Пуговка
3 уровень