Соєве молоко

Соєве молоко

Безлактозна дієта

  • Время приготовления: 8 часов и более

Список ингредиентов

  • суха соя1 скл.
  • вода

Способ приготовления

Сою ретельно промити, залити холодною водою на 12-24 год (у мене стояла 18).
Воду періодично міняємо. Коли соя набубнявіє, з неї можна зняти шкірку.
Воду зливаємо.
На кожну склянку набубнявілої сої беремо 2,5 скл. окропу.

Сою залити гарячою водою і перемолоти блендером (я робила погружним).

Готову суміш процідити через марлю у каструлю. Добре віджати.
Жмих, що залишився не викидаємо його ще можна використати для приготування ковбас, битків, котлет, випічки . Жмих багатий білком і клітковиною.

Соєве молоко ставимо на плиту, доводимо до кипіння і томимо на повільному вогні 15-20 хвилин

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Круто! Готувала макове, гарбузове, міндальне, кунжутне молоко, а соєве якось пройшло повз мене. Дякую, дуже корисно і цікаво.
Шкурку знімати не треба, так? Це лише маркер, що можна вже готувати молоко?

Аватар пользователя Kukurooza
4 уровень

Ні не знімала шкірку.
До речі це молоко чудово перетворюється на кефір

Аватар пользователя Пуговка
3 уровень