Печиво з кардамоном у шоколадній глазурі

Аватар пользователя ra36
Кулинар 6 уровня
Печиво з кардамоном у шоколадній глазурі

Це трохи солонувате печиво дуже розсипчасте і ароматне. Звісно ж, і дуже смачне.
Робити це печиво зовсім неважко, а настрій вам воно обов'язково підніме.
Прикрасити глазур можна не тільки горіхами, а за вашим смаком. З цих продуктів виходить трохи більше дека печива.

Список ингредиентов

  • вершкове масло180 г
  • цукор 90 г
  • ром чи бренді, коньяк2 ч л
  • борошно пшеничне2 стакани (280 г)
  • мелений кардамон4 ч л
  • розпушувач тіста 1 ч л без верху
  • сіль 1 щіпка
  • шоколадна глазур 100 г

Способ приготовления

Добре збити вершкове масло з цукром. Додати алкоголь, кардамон, сіль, розпушувач. Перемішати. Додати борошно і замісити круте тісто. Розділити тісто на 4 частини, обгорнути плівкою і покласти в холодильник на 2 години.
Розігріти духовку на 170 градусів С.

Кожну частину тіста розкачати у «ковбаску» діаметром 3-5 см (від цього залежить розмір майбутнього печива – ви його будуте робити більшим чи меншим).
Потім ковбаску руками, допомагаючи собі великим ножем зформувати у прямокутник. Я зробила прямокутник висотою 1,5 см, а шириною – 3 см.

Розрізати прямокутник силіконовим ножем (чи звичайним) на «цукерки» приблизно по 2 см. Повторююсь: ви можете робити розміри печива, яке вам більш до вподоби.

Перекласти печиво на деко й випікати 12-15 хвилин. Гаряче печиво дуже крихке, а потім, застигаючи, твердішає.

Приготувати шоколадну глазур - за вашим рецептом. Подрібнити мигдальні пелюстки.

Змазати поверхню печива глазуррю та прикрасити нарубленими грецькими горіхами чи мигдалем.

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Цікаве печиво

Аватар пользователя oksana_sadova77
6 уровень

Дякую, Оксано!

Аватар пользователя ra36
6 уровень

Обожнюю кардамон!

Аватар пользователя Kukurooza
4 уровень

Аватар пользователя ra36
6 уровень