Печиво «Різдвяні віночки»

Аватар пользователя ra36
Кулинар 6 уровня
Печиво «Різдвяні віночки»

Це хрустке печиво вже просто своєю формою викликає передсвятковий настрій. Дуже апетитно виглядає, дітям особливо подобається. А якщо залучити їх до оздоблення...
Звісно, на цим печивом треба трошки попрацювати, але воно того варте!
З вказаних продуктів виходить майже 2 деко печива.

Список ингредиентов

  • чорний шоколад50 г
  • борошно пшеничне110 г
  • цукрова пудра50 г
  • вершкове масло 60 г
  • жовток курячого яйця1 шт
  • для сиропу: цукор3 ст л
  • вода2 ст л
  • їстивні прикраси - посипка

Способ приготовления

Шоколад натираємо на середній тертці.

Жовтки добре розтираємо з цукровою пудрою. Додаємо вершкове масло кімнатної температури і розтираємо. Додаємо шоколад, перемішуємо. Розпушувач у тісто не кладемо, щоб печиво під час випічки зберігало форму.
Всипаємо борошно і швидко замішуємо тісто. Тісто обматуємо плівкою і кладемо в холодильник на 2-3 години.

Тісто виймаємо з холодильника і ділимо на 30 однакових шматочків. Якщо ви хочете віночки більшого розміру, діліть тісто на меншу кількість часток.

Кожен шматочок тіста розминаємо руками (тісто дуже пластичне), ділимо на 2. З кожної частинки руками розкачуємо круглий брусочок довжиною 15 см.

Потім кладемо один брусочок на інший під кутом.

І, за допомогою долоні перекачуємо по столу уперед (від себе), тоді у нас буде закручуватись косичка. Можна й просто пальцями обкручувати брусочки, але воні такі тендітні, що можуть порватися, до того ж й віночки вийдуть неоднакові. А на столі зробити це скоріше і простіше. (Це описувати довго, а якщо почати робити – все виходить просто і швидко).

З"єднуємо 2 кінця косички у коло, обережно скріпляємо пальцями.

Кладемо віночки на деко і ставимо у розігріту до 170 градусів С духовку на 10-12 хвилин.

Готове печиво ще м'яке, але, як охолоне, затвердіє. Охолоджуємо печиво на противні.

Готуємо цукровий сироп. Змішуємо воду з цукром і, помішуючи, доводимо до кипіння. Потім охолоджуємо до ледь теплого і за допомогою кулінарного пензлика наносимо на печиво, одразу притрушуємо його прикрасами.
Відкладаємо, щоб сироп застиг.

На застиглому сиропі посипка добре тримається, не відпадає.

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Дуже цiкаве печиво вийшло!!!

Аватар пользователя vorobyshek
6 уровень

Дякую!

Аватар пользователя ra36
6 уровень

Такі красиві й тендітні!

Аватар пользователя Kukurooza
4 уровень