Печиво пісочне "Горішки" з какао

Аватар пользователя gutka
Кулинар 6 уровня
Печиво пісочне "Горішки" з какао

У мене сьогодні неймовірно смачне печиво "Горішки", улюблені ласощі родом з мого дитинства. Спеціальну форму для випікання горішків, дістала у спадок від мами. Сьогодні приготувала малу порцію, варто робити його, як мінімум подвійну порцію, бо дуже швидко з'їдається.

Список ингредиентов

  • борошно пшеничне200-240 г.
  • какао темне2 ст.ложки
  • цукрова пудра4 ст. ложки
  • розпушувач тіста1/3 ч.ложки
  • масло вершкове130 г.
  • яйце1 шт.
  • крохмаль1 ст.ложка
  • для начинки:
  • молоко згущене200 г.
  • масло вершкове150 г.
  • горіхи за бажанням

Способ приготовления

Готую зазвичай подвійну порцію. У глибоку миску просіваю пшеничне борошно (декілька ложок борошна залишити), крохмаль, розпушувач, какао і цукрову пудру. Перемішую все за допомогою ложки.

До сухих складових нарізати шматочки вершкового масла, у мене домашнього приготування, кімнатної температури. Пальцями перетираю масло з борошном до утворення дрібної крихти.

Додати яйце і замісити еластичне тісто.

Також можна всі складники помістити в чашу кухоного комбайну і замісити тісто (змішувати, поки ви не отримаєте еластичний шар тіста).

Форму для випікання горішків нагріти на газовій плиті (вона повинна добре нагрітись, аби печиво добре відставало від форми), тим часом формувати з тіста заготовки для майбутніх шкарлупок, однакові за роміром (схожі на жолуді) та вагою 7 г., а для середини моєї форми - квіточки - заготовки потрібні вдвічі більші.

А далі все просто: викладати загатовки до добре!!! розігрітої форми і випікати печиво з обох сторін, перевертаючи форму на газовій плиті, до готовності. Готове печиво перекладати до підготовленої завчасно миски, а далі наступна порція. Надлишки я обережно зрізаю за допомогою маленького ножа.

Половинки щедро наповнити кремом, всередину кожного можна покласти по шматочку волоського горіха, відправити готові горішки на холод. Найкраще подавати до столу наступного дня
Для начинки у мене зазвичай крем зі згущеного молока та вершкового масла.

Смачного!

На сайті є ще один рецепт моїх горішків без какао http://food.ua/recipes/39773

Сьогодні для начинки, я збила, за допомогою міксера, у рівних пропорціях вершкове масло, маскарпоне і згущене молоко.

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Як завжди - чудово!
А горішки - як справжні, не відрізнити!!!

Аватар пользователя ra36
6 уровень

Дуже дякую:) Доклала на фото пару горішків для порівняння .

Аватар пользователя gutka
6 уровень

Чудовий рецепт горішків з какао, обов'язково спробую Фото неймовірне, відразу зимовими святами запахло

Аватар пользователя llida
3 уровень

Дякую гарненько: )

Аватар пользователя gutka
6 уровень

Дякую, я згадала дитинство! Чудові у Вас горішки!

Аватар пользователя Игорьок
3 уровень

дякую

Аватар пользователя gutka
6 уровень

Орешки из детства, Катюша! Очень по-новогоднему!

Аватар пользователя lakshmi
7 уровень

Спасибо большое))))

Аватар пользователя gutka
6 уровень

Як справжні та дуже смачні!

Аватар пользователя Наталья Man
6 уровень

дякую, так дуже смачні, коли не спечу на гостинну, на ранок до кави майже немає.....

Аватар пользователя gutka
6 уровень

Чудові горішки, дуже їх люблю. І як завжди неперевершені фото!

Аватар пользователя Spezza
5 уровень

Дуже дякую

Аватар пользователя gutka
6 уровень

Саме сьогодні захотілося горішків а тут і новий рецепт.

Аватар пользователя Пуговка
3 уровень

Катю а скільки часу можуть зберігатися заготовки для горішків ? Готові начинені горішки зберігаєтеу холодильнику ?

Аватар пользователя Пуговка
3 уровень

Колись на весілля печиво й коржі для пляцків починали пекти за 7-9 днів, а кремом перемазували вже за 2-3 дні. Думаю й горішки можна завчасно напекти. Кремом начинити вже перед святом і зберігати на холоді.

Аватар пользователя gutka
6 уровень

дякую

Аватар пользователя Пуговка
3 уровень

Як завжди, бездоганно!

Аватар пользователя Kukurooza
4 уровень