
Печиво пісочне "Горішки" з какао

У мене сьогодні неймовірно смачне печиво "Горішки", улюблені ласощі родом з мого дитинства. Спеціальну форму для випікання горішків, дістала у спадок від мами. Сьогодні приготувала малу порцію, варто робити його, як мінімум подвійну порцію, бо дуже швидко з'їдається.
- Участие в конкурсе: Кулінарний конкурс «Святкове меню»
Список ингредиентов
- борошно пшеничне — 200-240 г.
- какао темне — 2 ст.ложки
- цукрова пудра — 4 ст. ложки
- розпушувач тіста — 1/3 ч.ложки
- масло вершкове — 130 г.
- яйце — 1 шт.
- крохмаль — 1 ст.ложка
- для начинки:
- молоко згущене — 200 г.
- масло вершкове — 150 г.
- горіхи за бажанням
Способ приготовления

Готую зазвичай подвійну порцію. У глибоку миску просіваю пшеничне борошно (декілька ложок борошна залишити), крохмаль, розпушувач, какао і цукрову пудру. Перемішую все за допомогою ложки.

До сухих складових нарізати шматочки вершкового масла, у мене домашнього приготування, кімнатної температури. Пальцями перетираю масло з борошном до утворення дрібної крихти.

Додати яйце і замісити еластичне тісто.

Також можна всі складники помістити в чашу кухоного комбайну і замісити тісто (змішувати, поки ви не отримаєте еластичний шар тіста).

Форму для випікання горішків нагріти на газовій плиті (вона повинна добре нагрітись, аби печиво добре відставало від форми), тим часом формувати з тіста заготовки для майбутніх шкарлупок, однакові за роміром (схожі на жолуді) та вагою 7 г., а для середини моєї форми - квіточки - заготовки потрібні вдвічі більші.

А далі все просто: викладати загатовки до добре!!! розігрітої форми і випікати печиво з обох сторін, перевертаючи форму на газовій плиті, до готовності. Готове печиво перекладати до підготовленої завчасно миски, а далі наступна порція. Надлишки я обережно зрізаю за допомогою маленького ножа.

Половинки щедро наповнити кремом, всередину кожного можна покласти по шматочку волоського горіха, відправити готові горішки на холод. Найкраще подавати до столу наступного дня
Для начинки у мене зазвичай крем зі згущеного молока та вершкового масла.

Смачного!

На сайті є ще один рецепт моїх горішків без какао http://food.ua/recipes/39773


Сьогодні для начинки, я збила, за допомогою міксера, у рівних пропорціях вершкове масло, маскарпоне і згущене молоко.
- Дата публикации: 19.12.17 - 23:33
- Добавлен в кулинарную книгу: 21
- Рейтинг:5(средняя оценка: 5, всего голосов: 11)
- Нас вже 21178, приєднуйтесь!
- Рецептів на сайті 40344
- знаходити нові рецепти
- створити свою кулінарну книгу
- змагатися в кулінарних конкурсах
- знаходити нових друзів
Як завжди - чудово!

А горішки - як справжні, не відрізнити!!!
Дуже дякую:) Доклала на фото пару горішків для порівняння
.
Чудовий рецепт горішків з какао, обов'язково спробую
Фото неймовірне, відразу зимовими святами запахло 
Дякую гарненько: )
Дякую, я згадала дитинство! Чудові у Вас горішки!
дякую
Орешки из детства, Катюша!
Очень по-новогоднему!
Спасибо большое))))
Як справжні та дуже смачні!
дякую, так дуже смачні, коли не спечу на гостинну, на ранок до кави майже немає.....
Чудові горішки, дуже їх люблю. І як завжди неперевершені фото!
Дуже дякую
Саме сьогодні захотілося горішків а тут і новий рецепт.
Катю а скільки часу можуть зберігатися заготовки для горішків ? Готові начинені горішки зберігаєтеу холодильнику ?
Колись на весілля печиво й коржі для пляцків починали пекти за 7-9 днів, а кремом перемазували вже за 2-3 дні. Думаю й горішки можна завчасно напекти. Кремом начинити вже перед святом і зберігати на холоді.
дякую
Як завжди, бездоганно!