М'ясний рулет з начинкою з чорносливу, горіхів і часнику

Аватар пользователя gutka
Кулинар 6 уровня
М'ясний рулет з начинкою з чорносливу, горіхів і часнику

У нашій родині традиційно на свята запікають свину корейку чи шинку, сьогодні хочу поділитись одним з улюблених рецептів запеченої свинини з начинкою з чорносливу, горіхів і часнику, який запікається у фользі в духовці. Замість чорносливу, хто не любить, можна використовувати в'ялену курагу або журавлину. Такий рулет виходить дуже смачним і безумовно прикрасить Ваш святковий стіл.

Список ингредиентов

  • філе свинини1 кг.
  • чорнослив без кісточки14-16 шт.
  • часник 1 шт.
  • горіхи волоські8-10 шт.
  • сіль, перець за смаком
  • олія оливкова2-3 ст.ложки
  • суміш спецій до м'яса
  • для соусу:
  • варення абрикосове3 ст. ложки
  • гірчиця1 ч.ложка
  • сік апельсина1-2 ст.ложки
  • зубчик часнику2 шт.
  • сіль, перець за смаком

Способ приготовления

Під час запікання м'ясний рулет зверху буду поливати соусом, який надасть страві особливого смаку та блиску.

Філе свинини помити і обсушити за допомогою паперових рушників.

Потім за допомогою гострого ножа на м'ясі робити поздовжні надрізи так, аби «розгорнути» м'ясо й отримати пласт. М'ясо змастити олією, посолити і поперчити. Посипати улюбленими спеціями до м'яса (у мене суміш мелених спецій: біла гірчиця, коріандр, тмин, паприка, майоран) ) Рівномірно розкласти чорнослив і шматочки горіхів.

Загорнути тісно м'ясо рулетом, зв'язати кулінарною ниткою, я додала ще лавровий лист, зверху рулет змазати олією, посолити і поперчити, загорнути у декілька шарів фольги та запікати при температурі 180 градусів приблизно 40-50 хвилин, до готовності.

Для соусу в ковшику змішати сік апельсина, варення і гірчицю ( у мене медова) Поставити на вогонь і довести до кипіння.

Додати у соус подрібнені, через прес зубчики часнику.

Дістати м'ясо з духовки відгорнути фольгу, змазати зверху половиною соусу. Поставити назад запікатись, вже без фольги на 25-30 хвилин. Через 15 хвилин нанести решту соусу на рулет. Коли м'ясо гарно підрумяниться дістати з духовки, обережно зняти нитку.

Готовий рулет можна подавати до столу гарячим з овочами.

Або холодним, тоненько нарізаними шматочками, як закуску.

Смачного!

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Воно таке красиве, це м"ясо! Як же смачно - м"ясо з чорносливом!!!

Аватар пользователя ra36
6 уровень

Дякую дуже))) Смачно як гарячим, так і холодним.

Аватар пользователя gutka
6 уровень

Чудовий рецепт М'ясо дуже апетитне

Аватар пользователя oksana_sadova77
6 уровень

Щиро дякую, Оксаночко!

Аватар пользователя gutka
6 уровень

Таке апетитне мяско . Гідна окраса святкового столу!

Аватар пользователя llida
3 уровень

Дуже дякую: )

Аватар пользователя gutka
6 уровень

Катя, очень вкусный рулет! С черносливом у меня самый любимый вариант!

Аватар пользователя lakshmi
7 уровень

Дуже дякую: )

Аватар пользователя gutka
6 уровень

Дуже смачне м'ясо!

Аватар пользователя Наталья Man
6 уровень

Щиро дякую! Виходить дуже смачно, ніжно й ароматно.

Аватар пользователя gutka
6 уровень

Вітаю з рецептом тижня

Аватар пользователя oksana_sadova77
6 уровень

Дякую гарненько:)))Оксана.

Аватар пользователя gutka
6 уровень

Який він в вас рівненький й красивий!

Аватар пользователя Kukurooza
4 уровень

Дуже дякую

Аватар пользователя gutka
6 уровень

Професійний розріз. Фото супер

Аватар пользователя Пуговка
4 уровень

Дякую

Аватар пользователя gutka
6 уровень

Роскошный рулет!

Аватар пользователя Вероника1101
6 уровень