Гарбуз у вині

Аватар пользователя ra36
Кулинар 6 уровня
Гарбуз у вині

Як тільки я не готувала гарбуз! От ще й з вином спробувала... Ох, і сподобався цей десерт! Ароматний, соковитий – якраз до Нового року! До того це – пісна страва, можна і на Святий вечір приготувати.

Список ингредиентов

  • гарбуз солодкий, мусктних сортів0,5 кг
  • родзинки без кісточок0,5 склянки
  • цукор 0,5 склянки
  • вода 0,5 склянки
  • вино червоне напівсухе (в мене рожеве)1 склянка
  • сільна кінчику ножа
  • кориця мелена0,5 ч л
  • олія дезодорована1 ст л

Способ приготовления

Гарбуз промити, розрізати вийняти насіння та видалити м'які волокна.
Нарізати гарбуз невеличкими кубиками, приблизно 1,5 см.
Родзинки перебрати, промити й обсушити.

У мисці змішати гарбуз, родзинки і цукор. Перекласти у форму для запікання.
В маленьку кастрюльку налити воду та олію, насипати корицю і сіль. Добре підігріти. Зняти з вогня, додати вино й перемішати.
Залити винною сумішшю гарбузз родзинками і цукром. Прикрити кришкою та залишити на 1 годину – настоюватись.

В маленьку кастрюльку налити воду та олію, насипати корицю і сіль. Добре підігріти. Зняти з вогня, додати вино й перемішати.
Залити винною сумішшю гарбузз родзинками і цукром. Прикрити кришкою та залишити на 1 годину – настоюватись.

Потім поставити форму з гарбузом у духовку, розігріту до 180 градусів С. Запікати приблизно 50-60 хвилин – залежить від сорта гарбуза та розмірів шматочків. Готовий гарбуз хоч і становиться м'яким, форму свою не втрачає – кожен шматочок окремо.

Десерт гарячим подати на стіл.

Страва готується досить довго, але ви при цьому не зайняті - можна робити щось інше, чи відпочивати.
До того ж можна все зробити заздалегідь, поставити настоюватись у холодильник на декілька годин, а в потрібний час тільки запекти.
Спробуйте! Сподіваюсь, вам сподобається.

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Я,вважаю,що треба брати на любі страви,даже м'ясні,мускатні сорти,купила,якось обычный,в АТБ,зовсім інший вкус.Спасибо за рецепт!Дякую! Гарбузовую кашу с рисом терпеть не могу с детства,но,в других вариациях,ем с удовольствием тыкву.Возможно,этот рецепт возьмут на заметку такие же,как я!?

Аватар пользователя Milena17544
0 уровень

Дякую за відгук!

Так, є гарбузи так звані "кормові" - вони і не солодкі, і присмак який-то...
Інколи трапляються такі смачні мускатні гарбузи, що й вигадувати нічого не треба - запік і їж собі!

Аватар пользователя ra36
6 уровень

Аватар пользователя Milena17544
0 уровень

Цікавий рецепт

Аватар пользователя oksana_sadova77
6 уровень

Дякую!

Аватар пользователя ra36
6 уровень

Ми кожен день робимо сік,або запікаємо гарбуз,добавляємо у паштети! Але так не куштували ніколи!Дуже цікаво!

Аватар пользователя Наталья Man
6 уровень

Спробуйте!!!

Аватар пользователя ra36
6 уровень

Смачна страва

Аватар пользователя gutka
6 уровень

Дякую!

Аватар пользователя ra36
6 уровень

Ви моя споріднена душа - в домі ніхто, крім мене, гарбуза не їсть, а я люблю!

Аватар пользователя Kukurooza
4 уровень

Аватар пользователя ra36
6 уровень