Закусочні «троянди»

Аватар пользователя ra36
Кулинар 6 уровня
Закусочні «троянди»

Це дуже смачна закуска, до того ж вона сподобається всім завдяки своїй різноманітності: начинки дуже відрізняються за смаком. Але всі ніжні, пікантні.
Цю закуску зручно приготувати до святкового столу: млинці і начинку приготувати заздалегідь, а перед подачею лише скрутити «троянди».

Список ингредиентов

  • для млинців: яйце куряче1 шт
  • борошно пшеничне130-150 г
  • молоко 250 мл
  • цукор 1 щіпка
  • сіль 0,5 ч л
  • олія 1 ст л у тісто + 0,5 ст л – на сковороду для 1-го млинця
  • твердий сир 50 г
  • кріп свіжий4-5 гілочок
  • начинки:
  • відварене м'ясо, цибуля, чорнослив, бульйон чи майонезза смаком
  • варена морква, часник та майонезза смаком
  • варений буряк, хрін свіжий чорнослив та майонезза смаком
  • тертий сир, свіжий кріп, майонез за смаком

Способ приготовления

Приготувати тісто на млинці – як зазвичай. Додати тертий на середній тертці сир та дрібно нарізаний кріп, перемішати. Дати постояти хвилин 10.

Спекти тоненькі млинці. Краще всього пекти млинці на маленькій сковороді – тоді «троянди» вийдуть акуратні, невеличкі. В мене сковорода діаметрм 18 см, раніше пекла й на сковороді діаметром 20 см – нормально вийшло.

Приготувати начинки. Всі начинки за консістенцією мають бути досить м'якими, щоб їх можна було намазувати, але вони не повинні текти.
Відварене м'ясо (свинина, телятина, курятина, індуюшатина) та обсмажену до золотавого кольору цибулю перетерти блендером (або перекрутити через м'ясорубку), додати дрібно нарізаний чорнослив (попередньо запарити). Перемішати, за смаком посолити й поперчити. Додати бульон, в якому варилось м'ясо чи майонез – так, щоб маса стала досить м'якою, майже пастоподібною.

Варену моркву натерти на дрібній тертці (або перекрутити через м'ясорубку), додати роздавлений часник та майонез. Посолити й поперчити.

Варений буряк та свіжий хрін натерти на дрібній тертці (або перекрутити через м'ясорубку), додати дрібно нарізаний, попередньо запарений, чорнослив, майонез. Додати сіль та перець.
Сир натерти на середній тертці, додати подріблений кріп та майонез. Перемішати, довести до смаку.

Далі все просто: кожен млинець розрізаємо на 4-5 шматочків, рівних по висоті.

Намазуємо начинку.
Якщо намазувати начинку одразу на млинець, а потім скручувати, виходить значно скоріше, але на трояндочки буде зовсім не схоже – вийдуть просто рулетики.

Кожен шматочок скручуємо рулетиком, підправляючи пальцями начинку, щоб вона з одного боку виступала (він буде зверху).

Ставимо шматочки вертикально.

Потім вистилаємо дно тарілки листм салати й встановлюємо різнокольорові «трояндочки».

Мої враження такі: найбільше мені сподобалися з м'ясною та буряковою начинками, з морквяною – теж смачно і дуже апетитно виглядають. А ось із сиром – не вгадала: треба більше зелені, щоб смак вийшов виразнішим, та й на вигляд простувато....
На жаль, бурякова начинка фарбує сам млинець...
Головний висновок: треба кожен день пекти млинці, поки не навчуся крутити акуратніші "трояндочки".

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Смакота

Аватар пользователя Котенок
4 уровень

Дякую!

Аватар пользователя ra36
6 уровень

Гарна закуска!

Аватар пользователя Irina2408
6 уровень

Дякую!

Аватар пользователя ra36
6 уровень

Хто б мені подарував такий букет?!

Аватар пользователя Kukurooza
4 уровень

Хто б мені подарував такий букет?!

Аватар пользователя Kukurooza
4 уровень

Приїжджай у Чернігов! Пригощу!

Аватар пользователя ra36
6 уровень