Качка в лимонно-імбирному маринаді з яблуками

Качка в лимонно-імбирному маринаді з яблуками

Які ж новочічні свята без качки? В нас такого не буває! Кожного року намагаюсь змінювати маринади,соуси та начинки,але яблука залишаються найулюбленим доповненням смачної птиці. Завдяки соєвому соусу та лимонному соку,в яких ми цілу добу маринували качку,вона стала дуже м'якою та соковитою. Пригощайтесь!

Список ингредиентов

  • качка1.7 кг
  • яблука зелені3 шт.
  • картопля10 шт.
  • сік та цедра лимона1 шт.
  • імбир20 г
  • мед 1 ст.л.
  • соєвий соус100 мл
  • сільзі смаком
  • сухий часник1 ч.л.
  • для соусу:
  • соєвий соус3 ст.л.
  • смородина перетерта з цукром(або варення)1 ст.л. (з гіркою)
  • лимонний сік1 ст.л.

Способ приготовления

Імбир потерти на дрібній тертці, та цедру лимона, вичавити сік лимона.Додати меду,перемішати.

Додамо соєвий соус,трохи солі.

Качку добре вимити,та залити маринадом. Накрити кришкою,та відправити у холод. Періодично треба перегортати,щоб вона промаринувалася з усіх боків.

Через добу наша качка стала дуже м'якою,вона стала дуже ніжною,добре промаринувалась. Яблука ріжемо,та фаршируємо середину. Вкладаємо качку на фольгу складену в декілька шарів.

Зашиваємо,або закріплюємо шпажкою розріз качки. Змащуємо олією з усіх боків,сіллю та сухим часником. Накриваємо також фольгою,та видправляємо запікати при 180С на 1.5 години. Потім видкриємо фольгу, поллэмо соком,який виділився з качки. Додамо картоплю,я її лише добре помила,та порізала .Картоплю теж треба полити соком. Знову запікати годину.

Коли качка стане м'якою,знову полити соком та зробити великий вогонь,250С. та засмажити до скоринки,близько 15 хвилин.

Для соусу я змішала соєвий соус зі смородиною перетертою з цукром,та трохи лимонного соку. Проварила на невеличкому вогні декілька хвилин. Дуже смачний соус для качки,він солоно-кисло-солодкий, ідеально підходить.

З Новим роком!!!

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Апетитно виглядає

Аватар пользователя oksana_sadova77
6 уровень

Оксана,дуже дякую!

Аватар пользователя Наталья Man
6 уровень

Красивенна качка! Дуже апетитна!

Аватар пользователя ra36
6 уровень

Рая,дякую! Дуже приємно!

Аватар пользователя Наталья Man
6 уровень

Какое застолье без птицы))) очень аппетитная уточка

Аватар пользователя Irina2408
6 уровень

Ириш,в этом году особенно вкусная была! Спасибки тебе!

Аватар пользователя Наталья Man
6 уровень

Аппетитная уточка! В этом году и у меня утки на праздники Свекровь выращивала и перед праздником всех порезала (

Аватар пользователя lakshmi
7 уровень

А у нас в этом году не получилось с утками,так нас мужа сестра угостила! Потому-что без уточки как-то не так в новогодние праздники Спасибо тебе большое!

Аватар пользователя Наталья Man
6 уровень

Приготувати качку смачно - це велике вміння. Дякую за рецепт!

Аватар пользователя Kukurooza
4 уровень

Дякую за похвалу! Дуже приємно!

Аватар пользователя Наталья Man
6 уровень

Замечательный рецепт!

Аватар пользователя Вероника1101
6 уровень

Спасибо!

Аватар пользователя Наталья Man
6 уровень