Пампухи (прості, без начинки)

Аватар пользователя gutka
Кулинар 6 уровня
Пампухи (прості, без начинки)

Без пампухів, солодких чи солоних, з начинкою чи без, важко уявити наш різдвяний стіл. Їх люблять усі: і малеча, і дорослі.Сьогодні хочу поділитись рецептом традиційних пампух, без начинки, за простим рецептом. Дуже смачні та неймовірно повітряні, такі пампухи мають вдатися навіть господиням-початківцям.

Список ингредиентов

  • дріжджі сухі 1,5 ч. ложки
  • вода тепла150 мл.
  • молоко тепле200 мл
  • цукор2 ст.ложки
  • сіль0,5 ч.ложки
  • масло вершкове (розтопити)65 г.
  • борошно пшеничне550+ 2-3 ст. ложки
  • крім того:
  • олія рослинна для жарки
  • цукрова пудра

Способ приготовления

Всі продукти для тіста мають бути гарної якості й кімнатної температури. А воду з молоком підігріти приблизно до 35-38 градусів. До половини теплого молока додати дріжджі та чайну ложку цукру і акуратно перемішати. Залишити поки дріжджі не почнуть працювати в теплому місці. Після чого змішати в мисці решту води й молока, додати цукор, сіль, яйце та охолоджене до кімнатної теператури розтоплене масло, ретельно перемішати. Поступово додавати просіяне пшеничне борошно, вищого ґатунку. Спочатку вимішувати в мисці, а потім перенести на присипану борошном поверхню й замісити гладке, еластичне тісто. Накрити полотняним рушником і залишити в теплому місці на годину, щоб тісто підросло.

Далі тісто дістати з миски на дошку, присипану борошном, трішки обмяти і розділити дві частини. Кожну частину розкачувати товщиною приблизно 1 см. Вирізати, за допомогою склянки, пампушки круглої форми.
З обрізків тіста сформувати й розкачати пласт тісто, вирізати решту майбутніх пампух. Залишити підростати ще на 30 хвилин.

В невелику каструлю з товстими стінками налити рафінованої олії для смаження, досить багато, так аби тісто при жарці не торкалось дна каструлі, поставити грітись на вогонь. Аби переконатись, чи олія достатньо прогрілась, кидаємо туди невеличкий шматочок тіста, якщо тісто не опустилось на дно, можна починати смажити пампухи з обох сторін по хвилині, до золотистої скоринки. Готові пампухи викласти на паперовий рушник, щоб забрати зайвий жир.
Перевертаю та дістаю пампухи з олії за допомогою дерев'яних шпажок для шашликів, дуже зручно.
Важливо!, щоб олія не дуже кипіла, тому що при швидкому смаженні пампухи зверху припечуться, а всередині залишатимуться сирими.

Коли пампухи охолонуть, обсипати їх цукровою пудрою.

Найсмачніші пампухи в перший день.

Подавати до столу з улюбленим варенням та узваром. Смачного!!!

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Які ж вони пухкі та смачні!

Аватар пользователя Наталья Man
6 уровень

Неймовірно пухкі готую їх тільки на зимові свята, бо важко зупинитись, коли спробуєш першого пампуха

Аватар пользователя gutka
6 уровень

Дуже апетитні!!!!

Аватар пользователя Irina2408
6 уровень

Дякую

Аватар пользователя gutka
6 уровень

Очень аппетитные!

Аватар пользователя lakshmi
7 уровень

Просто смакота!!

Аватар пользователя ra36
6 уровень

Дякую))

Аватар пользователя gutka
6 уровень

О, ось, що я завтра приготую на СвятВечір! У пісному варіанті. Дякую!

Аватар пользователя Kukurooza
4 уровень

На здоров'я))

Аватар пользователя gutka
6 уровень

Готувала вперше пампухи))) В принципі результатом втішена, все вийшло!!!))) Проте начинка до них обов"язкова, як на мене самі по собі вони давкі - хоча це як кому подобається) У мене залишився крем з торту то нам було смачно!!! Усім СМАЧНОГО!!!

Аватар пользователя LoveMia
1 уровень

Дуже дякую за коментар. З начинкою чи без, це діло смаку кожного, а на фото видно які пампухи вийшли повітряні, всередині з дірочками,тому абсолютно не давкі, тому особливо в день приготування зникають всі зі столу.

Аватар пользователя gutka
6 уровень