Святковий рулет зі свинини та індички з начинкою з в'ялених помідорів

Аватар пользователя lakshmi
Кулинар 7 уровня
Святковий рулет зі свинини та індички з начинкою з в'ялених помідорів

У моїй сім'ї вже давно існує традиція на свята запікати буженину. Це прекрасна альтернатива магазинним ковбасам та іншим м'ясним виробам. Буженину я завжди готую по-різному, експериментуючи зі спеціями і використовуючи різні види м'яса. Це може бути індичка, курка, свинина або телятина. Цього року вирішила приготувати буженину у вигляді рулету зі свинини та індички з начинкою з в'ялених помідорів. Вийшло не лише смачно, але й дуже красиво в розрізі.

Список ингредиентов

  • свиняча шия 1.4 кг
  • індичка500 г
  • в'ялені сушені помідори за смаком
  • прованські трави10 г
  • кетчуп чилі 2-3 ст.л.
  • оливкова олія 2 ст.л.
  • олія соняшникова 2-3 ст.л.
  • приправа для м'яса 1 ст.л.
  • часник4-5 зуб.
  • сіль, перець за смаком

Способ приготовления

Свинину ретельно промити і обсушити. Нарізати свинину уподовж як книжку, не дорізуючи до кінця 1 см. М'ясо натерти сіллю і м'ясною приправою з усіх боків і в розрізах.

Змішати кетчуп чилі і оливкову олію. Ретельно змастити цією сумішшю м'ясо в розрізах і зовні. М'ясо помістити у форму, накрити плівкою і прибрати маринуватися на 3-4 години.

Поки м'ясо маринуватиметься, підготуємо філе індички. Його слід нарізати пластами завтовшки не більше 0.5 см і за допомогою кухонного молотка відбити під плівкою. Кількість пластів повинна співпадати з кількістю розрізів на свинині. Кожне філе посолити і поперчити.

У тарілку насипати прованські трави і добре обваляти в них кожне філе. Посипати філе подрібненим часником.

У кожен розріз свинини викласти філе індички, потім, в довільному порядку покласти в'ялені помідори. Я додавала по 3 штуки.

Далі м'ясо треба щільно згорнути в рулет та зв'язати за допомогою міцних ниток або спеціального шнура. Спочатку треба обмотати рулет по кругу, а потім уподовж.

У сковороді розігріти соняшникову олію, викласти в неї рулет і обсмажити до рум'яної скоринки з усіх боків.

Загорнути м'ясо в подвійний шар фольги та помістити у форму для запікання. У форму налити склянку води.

Духовку розігріти до 200 градусів і запікати 1.5 години, потім відкрити фольгу і запікати ще 40 хвилин, поливаючи м'ясо тим соком, який утворився усередині. Рулет вийняти з форми на тарілку, трохи остудити і видалити усі нитки. Потім загорнути в чисту фольгу і дати відпочити. Після того, як рулет повністю охолоне, його треба прибрати в холодильник прямо у фользі на декілька годин, а краще на ніч.

Нарізати рулет упоперек і розкласти на тарілку. Подати на святковий стіл.
Смачного!

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Дуже красивий та Апетитний рулет

Аватар пользователя oksana_sadova77
6 уровень

Спасибо Оксана!

Аватар пользователя lakshmi
7 уровень

Чудове м"ясо!! Дуже апетитно виглядає!

Аватар пользователя ra36
6 уровень

Рая, спасибо!

Аватар пользователя lakshmi
7 уровень

Яскравий рулет!

Аватар пользователя Котенок
4 уровень

Спасибо!

Аватар пользователя lakshmi
7 уровень

Ммм...до чего же аппетитный рулет получился! Отличная буженина!

Аватар пользователя Наталья Man
6 уровень

Спасибо Наташенька!

Аватар пользователя lakshmi
7 уровень

якій красень)))))))))) ммм

Аватар пользователя Ариадна
5 уровень

Спасибо!

Аватар пользователя lakshmi
7 уровень

МММ слюнки потекли

Аватар пользователя П_е_т_р_о_в_н_а
4 уровень

Аватар пользователя lakshmi
7 уровень

Неймовірно красиво!

Аватар пользователя Kukurooza
4 уровень

Спасибо Наташенька!

Аватар пользователя lakshmi
7 уровень

Смачне поєднання

Аватар пользователя Пуговка
4 уровень

Спасибо!

Аватар пользователя lakshmi
7 уровень