
Німецьке різдвяне печиво «Магенброт»

Традиційне німецьке печиво, яке готють на Різдво і Новий рік. Просте, смачне, ніжне і ароматне.
На півдні Німеччини та півночі Швейцарії це печиво – національне блюдо. Пряності – це головне в «Магенброті», хоча в рецептах існують деякі розбіжності по кількості та видам пряностей в печиві.
- Время приготовления: 45 минут
- Количество порций: 60 шт
- Кухня: Немецкая кухня
- Участие в конкурсе: Кулінарний конкурс «Святкове меню»
Список ингредиентов
- на 1 деко: борошно пшеничне — 160 г
- яйце куряче — 1 шт
- цукор — 70 г
- вершкове масло — 70 г
- волоські горіхи — 50 г
- какао-порошок — 8 г
- кориця мелена — 0,5 ч л
- гвоздика мелена — 1/3 ч л
- кардамон мелений — 0,5 ч л
- сода — 1/3 ч л
- оцет яблучний — 1 ч л
- цукати — 15 г
- вода — 3-5 ч л
- для глазурі: цукрова пудра — 50 г
- лимонний сік — 2-3 ч л
Способ приготовления

Горіхи нарізати і перемолоти блендером або роздавити за допомогою качалки.
Цукати (в мене сушена вишня і кумквати) дрібно порубити.

У чашу міксера покласти цукор, м'яке вершкове масло, яйця, пряності, какао та 2 чайні ложки води. Перемішати.
Додати горіхи, знову перемішати
Погасити соду й додати разом з борошном.
Додати цукати і все ретельно перемішати, щоб горіхи і цукати рівномірно розійшлися по тісту.

Замісити тісто. Якщо тісто вийде зовсім тугим, додати воду, що залишилася. Перемішати.
Замотати тісто в плівку і витримати на робочому столі 1 годину. Можна тісто готовити заздалегідь, тоді на цьому етапі покласти його в контейнер з кришкою і покласти в холодильник на добу.

З тіста формувати «ковбаски» діаметром 2-3 см, викласти їх на застелене пергаментом деко.

Випікати в розігрітій до 190 градусів С духовці приблизно 15 хвилин. Готовність перевіряти дерев'яною шпажкою. Якщо вона виходить з печива сухою – виймайте деко з духовки, пересушувати печиво не треба.

Приготувати глазур: ретельно змішати цукрову пудру з лимонним соком

і покрити ще теплі «ковбаски».

Після чого, ще теплі, «ковбаски» розрізати гострим ножем на печиво: розрізати під кутом через 2-3 см, , щоб виходили ромбики, якщо дивитись зверху.

Печиво одразу можна подавати, але краще почекати, поки застигне глазур.

- Дата публикации: 06.01.18 - 08:18
- Добавлен в кулинарную книгу: 8
- Рейтинг:5(средняя оценка: 5, всего голосов: 5)
- Нас вже 21178, приєднуйтесь!
- Рецептів на сайті 40344
- знаходити нові рецепти
- створити свою кулінарну книгу
- змагатися в кулінарних конкурсах
- знаходити нових друзів
Понравился рецепт, спасибо!
Смакота!
Зацікавив рецепт.
Дякую!
І я буду пробувати, дякую!
Наталя, я пробувала пекти різне різдвяне печиво. Це - сподобалось найбільше!