Німецьке різдвяне печиво «Магенброт»

Аватар пользователя ra36
Кулинар 6 уровня
Німецьке різдвяне печиво «Магенброт»

Традиційне німецьке печиво, яке готють на Різдво і Новий рік. Просте, смачне, ніжне і ароматне.
На півдні Німеччини та півночі Швейцарії це печиво – національне блюдо. Пряності – це головне в «Магенброті», хоча в рецептах існують деякі розбіжності по кількості та видам пряностей в печиві.

Список ингредиентов

  • на 1 деко: борошно пшеничне 160 г
  • яйце куряче 1 шт
  • цукор 70 г
  • вершкове масло 70 г
  • волоські горіхи50 г
  • какао-порошок 8 г
  • кориця мелена 0,5 ч л
  • гвоздика мелена 1/3 ч л
  • кардамон мелений0,5 ч л
  • сода 1/3 ч л
  • оцет яблучний1 ч л
  • цукати 15 г
  • вода3-5 ч л
  • для глазурі: цукрова пудра 50 г
  • лимонний сік2-3 ч л

Способ приготовления

Горіхи нарізати і перемолоти блендером або роздавити за допомогою качалки.
Цукати (в мене сушена вишня і кумквати) дрібно порубити.

У чашу міксера покласти цукор, м'яке вершкове масло, яйця, пряності, какао та 2 чайні ложки води. Перемішати.
Додати горіхи, знову перемішати
Погасити соду й додати разом з борошном.
Додати цукати і все ретельно перемішати, щоб горіхи і цукати рівномірно розійшлися по тісту.

Замісити тісто. Якщо тісто вийде зовсім тугим, додати воду, що залишилася. Перемішати.
Замотати тісто в плівку і витримати на робочому столі 1 годину. Можна тісто готовити заздалегідь, тоді на цьому етапі покласти його в контейнер з кришкою і покласти в холодильник на добу.

З тіста формувати «ковбаски» діаметром 2-3 см, викласти їх на застелене пергаментом деко.

Випікати в розігрітій до 190 градусів С духовці приблизно 15 хвилин. Готовність перевіряти дерев'яною шпажкою. Якщо вона виходить з печива сухою – виймайте деко з духовки, пересушувати печиво не треба.

Приготувати глазур: ретельно змішати цукрову пудру з лимонним соком

і покрити ще теплі «ковбаски».

Після чого, ще теплі, «ковбаски» розрізати гострим ножем на печиво: розрізати під кутом через 2-3 см, , щоб виходили ромбики, якщо дивитись зверху.

Печиво одразу можна подавати, але краще почекати, поки застигне глазур.

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Понравился рецепт, спасибо!

Аватар пользователя Nika_G
6 уровень

Смакота!

Аватар пользователя Наталья Man
6 уровень

Зацікавив рецепт.

Аватар пользователя Пуговка
3 уровень

Дякую!

Аватар пользователя ra36
6 уровень

І я буду пробувати, дякую!

Аватар пользователя Kukurooza
4 уровень

Наталя, я пробувала пекти різне різдвяне печиво. Це - сподобалось найбільше!

Аватар пользователя ra36
6 уровень