Цукати з гарбуза

Аватар пользователя ra36
Кулинар 6 уровня
Цукати з гарбуза

На Новий рік у кожній родині багато солодощів. Тут і торти, і цукреки, і печиво, тістечка... Я пропоную смаколик, який містить вітаміни, низькокалорійний, апетитний на вигляд і дуже смачний.
Хоча від початку приготування до отримання цукатів і проходить досить довго часу, майже 2 доби, безпосередньо вашого часу піде зовсім небагато. Основний час займе настоювання гарбуза в сиропі.

Список ингредиентов

  • гарбуз мускатний1 кг
  • цукор 1 кг
  • вода 250 мл
  • лимон 0,5 шт
  • бутони гвоздики5-10 шт

Способ приготовления

Гарбуз промити, розрізати на декілька частин і обчистити шкурку. Вибрати насіння та столовою ложкою зняти волокнистий, рихлий слой м'якоті (котрий стикається з насінням).
Гарбуз нарізати кубиками близько 1 – 1,5 см.

Зварити сироп: у киплячу воду поступово насипати цукор і, помішуючи, варити хвилин 10.

Потім акуратно, не перемішуючи, покласти у сироп шматочки гарбуза. Покласти у кастрюлю кільця лимону та бутони гвоздики.
Поставити кастрюлю на плиту і довести до кипіння, проварити на малесенькому вогні 5 хвилин. Гарбуз так і не перемішувати.

Прикрити кастрюлю кришкою та відставити годин на 6-8.
Потім повторити процес (довести сироп до кипіння, проварити 5 хвилин і остудити під кришкою) ще двічі. Після кожного закипання і настоювання шматочки гарбуза зменшуються в розмірах, а сиропу стає все більше.

Потім відкинути гарбуз на сито, щоб відцідити сироп. Сироп можна використати для пропитки тортів і кексів, приготування желе, мармеладу...

Шматочки гарбуза викласти на пергамент в один шар, на невеликій відстані один від одного і поставити в духовку, розігріту до 100-120 градусів С. Можна включити вентилятор або трошки відкрити дверцятя. Сушити цукати досить довго – 3,5 – 4 години. Тут мають значення і розміри шматочків гарбуза, і його сорт, соковитість і т.д.
Коли виймаєте цукати з духовки, вони ще трохи м'які, але після застигання стануть твердішим і більш сухими.

Коли цукати ще теплі, їх потрібно зняти з пергаменту, інакше вони сильно прилипнуть і їх неможливо буде зняти.
Холодні цукати обваляти у цукровій пудрі – вони стануть ще привабливішими.

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Хто б мені такі приготував

Аватар пользователя Котенок
4 уровень

Давно вже хотіла такі приготувати! уявляю,як смачно!

Аватар пользователя Наталья Man
6 уровень

І мені хто б приготував смачні цукати та й корисні

Аватар пользователя Irina2408
6 уровень

О якраз маю половинку гарбуза. Приготую неодмінно

Аватар пользователя Пуговка
3 уровень

Дякую, дівчата!
Спробуйте, особистого часу займе небагато.

Аватар пользователя ra36
6 уровень

А потім - у красиву баночку і у якості подарунка під ялинку!

Аватар пользователя Kukurooza
4 уровень

Наталю, щоб зробити подарунок, треба, мабуть, цілий гарбуз "зацукатити" і приховати!
Бо чогось ці цукати розлетілися миттю!!!

Аватар пользователя ra36
6 уровень

В вас, мабуть, скалка замала. В мене як раз така, що надає можливість відігнати тих, хто пробує мої цукати зцукатити )))

Аватар пользователя Kukurooza
4 уровень

Так, требі пошукати більшу скалку...

Аватар пользователя ra36
6 уровень