Салат з яловичиною, чорносливою та овочами

Аватар пользователя ra36
Кулинар 6 уровня
Салат з яловичиною, чорносливою та овочами

Приготування цього салату потребує трохи більше часу, але того варте: він виходить і смачний, і привабливий на вигляд. Цей салат може прикрасити будь-який святковий стіл.

Список ингредиентов

  • твердий сир і відварена яловичинапо 150 г
  • зелений консервований горошок100 г
  • чорнослив 80 г
  • огірки мариновані та відварені укруту яйцяпо 3 шт
  • ріпчаста цибуля 1 шт
  • майонез домашнійза смаком
  • олія1 ч л

Способ приготовления

Сир і яйця натерти на середній терці, з'єднати їх та ретельно перемішати.

Цибулю нарізати тонкими напівкільцями і покласти у маленьку мисочку. Додати потроху цукрц і солі, 1 ч л оцту та залити 100 мл окропу. Відставити хвилин на 10, щоб цибуля замаринувалася. Потім відкинути на сітечко, щоб стекла зайва волога.

Дрібними кубиками нарізати відварене м'ясо ( у мене - телятина) та мариновані огірки.
Чорнослив промити, запарити окропом, потім нарізати.

Глибоку миску вистелити плівкою, ретельно розправляючи зморкшки, змастити олією. Вільні кінці плівки повинні звисати – ними потім прикриватимемо салат.
Можна брати миску з круглими боками, тоді салат вийде куполоподібним, а в мене – як частка піраміди.

У підготовлену миску першим слоєм викласти суміш яєць та сиру (придлизно ¼ залишити ще для одного слоя). Сир з яйцем розплескати руками, притискаючи до плівки, по всій поверхні миски – щоб він прикривав усі інші складові. Треба слідкувати, щоб шар сиру з яйцем був однакової товщини.

На дно, першим слоєм, викладаємо чорнослим, приминаємо. Робимо «майонезну сітку».

Потім викладаємо залишки яйць з сиром, приминаємо. На них - м'ясо, приминаємо та робимо маонезну сітку.

Далі йдуть огірки, теж приминаємо і змащуємо майонезом.

Потім – шар зеленого горошка, знову майонез.

Вільними кінцями плівки прикриваємо горошок і обережно приминаємо руками. У такому вигляді, прикривши тарілкою, ставимо салат у холодильник на 1-2 години.

Потім плівку розкриваємо, обережно, швидким рухом перегортаємо миску з салатом на тарілку і знімаємо плівку.

Залишається тільки оформити салат за вашим смаком і можна подавати на стіл.

Коли буду робити цей салат наступного разу, покладу трохи більше чорносливу (мені його було малувато), а огірків – трохи менше, але це – на мій смак.

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Люблю таке поєднання Гарна подача

Аватар пользователя oksana_sadova77
6 уровень

Дякую!

Аватар пользователя ra36
6 уровень

Красива яка ідея!

Аватар пользователя Kukurooza
4 уровень

Дякую!

Аватар пользователя ra36
6 уровень