Торт "Зіркова Прага"

Торт "Зіркова Прага"

У Новорічну Ніч казкову,
Хай буде радісне життя!
Яскраве світло хай дарує,
Усім родинам у містах!

І до Різдва в нас будуть свята,
Та співи, посмішки дітей!
І хай зима настигне рік,
У білій ковдрі до дверей!

І буде радість, подарунки
Багатий стіл та море страв,
А на десерт в нас буде Зірка,
Яка осяє всі міста!!!

Ну що рекомендую приготувати на свята наш улюблений сімейний тортик, це щось середнє між Празьким тортом та Прагою. Шоколадний бісквіт, з масляно - згущеним кремом, прошарок яблуневого повидла та шоколадної помадки, це дуже смачно та апетитно. Усім раджу приготувати.

Список ингредиентов

  • яйця курячі5 шт
  • цукор5 ст.л
  • борошно4 ст.л
  • какао2 ст.л
  • вершкове масло ( крем ) 250 гр
  • згущене молоко ( крем )250 гр
  • какао ( крем )1 ст.л
  • цукор (помадка)210 гр
  • вода (помадка)70 гр
  • какао (помадка)1 ст.л
  • повидло яблуневе3 ст.л
  • бісквітна крихта3 ст.л

Способ приготовления

Cпочатку потрібно зробити бісквіт. Відокремлюємо білки від жовтків. І збиваємо наші білки в щільну піну, поступово додаємо цукор і збиваємо наші білки в стійку масу. Частинами вводимо жовтки і ще збиваємо. Вимикаємо далі міксер і просіваємо туди борошно з какао. Виливаємо тісто в форму, у мене на 18 см, і випікаємо в розігрітій духовці 30 хвилин при температурі 160-170 С градусів. До упругості та сухої шпажки.

Готовий бісквіт дістаємо і повністю охолоджуємо. А далі розрізаємо на три частини.

Поки бісвіт остиває то можна зробити крем. І для нього в чаші мисці збиваємо в пишну масу вершкове масло кімнатної температури, поступово додаємо згущене молоко і ще збиваємо, в самому кінці додаємо какао, ще хвилину збиваємо і все крем готовий.

Розподіляємо наш крем на два коржи, закриваємо торт третім і змащуємо бока торта.

На вверх третього коржа змащуємо яблуневим повидлом, а бока присипаємо бісквітною крихтою.

Далі варим помадку, для якої в сотейник на плитці я поставила цукор з водо та зварила густий сіроп до 120 С градусів, тобто на маленькому вогні я довела до кипіння і так варила хвилин 7-10. А потім зняла з вогню і міксером взбила до густої білої помадки, всипала какао та ще трохи води, то просто лопаткой вимішала нашу помадку до нужної консистенції. Нашу помадку ножом розподеліла по вверх торта.

На застиглу помадку на торті зверху можно викласти шоколадні цукерки, печиво та шоколадну стружку.

А ще із шоколада я зробила зірки і по фарбувала їх блиском - кандурином.

І прикрашаємо зірками наш зірковий торт)))))))) І все наша "Зіркова Прага" готова бути яскравою зіркою на вашому столі! Гарних Свят та настрою!!!

І нехай зірки дарують вам світло і несуть успіх !!!

Забула за розріз))))))))))

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Дуже красиво!

Аватар пользователя ra36
6 уровень

дякую)

Аватар пользователя Ариадна
5 уровень

Казкові прикраси!

Аватар пользователя Kukurooza
4 уровень

дякую)))))))))

Аватар пользователя Ариадна
5 уровень

Вітаю з перемогою! Гарний торт!

Аватар пользователя Наталья Man
6 уровень

дякую)))))))))

Аватар пользователя Ариадна
5 уровень

Вітаю

Аватар пользователя oksana_sadova77
6 уровень

дякую)))))))))))

Аватар пользователя Ариадна
5 уровень