Тушкований гусак із сочевицею

Аватар пользователя vorobyshek
Кулинар 6 уровня
Тушкований гусак із сочевицею

На Різдво завжди в моій родини готували тушкованого гусака. Цілком або шматочками, з яблуками або потрошками. Гусак завжди домашній, спочатку іх вирощувала моя бабуся, а тепер і я... Тому я також на Різдво готую гусака. В цьому році він у мене з сочевицею. Дуже смачно та ситно. З Різдвом вас!

Список ингредиентов

  • для вимочування:
  • вода3 л
  • сіль1,5 ст.л.
  • маринад:
  • аджика0,5 склянки
  • майонез4-5 ст.л.
  • для сочевиці:
  • сочевиця коричнева1,5 склянки
  • вода для замочування3 склянки
  • вода для варіння2 склянки
  • сіль0,5 ч.л.
  • гусак шматочками1,5- 2 кг

Способ приготовления

Спочатку треба підготувати гусака. Шматочки у мене різні, збірні, з різних гусаків.
Готуємо розсіл: сіль залити киплячою водою так, щоб сіль розійшлася та охолодити.
Залити розсолом шматочки гусака та у холод на добу. Я роблю з ранку до ранку.
Потім готуємо маринад: з'єднуємо аджику з майонезом та змащуємо кожен шматочок гусака зі всіх боків.
Залишки виливаємо зверху.
Залишаємо у холоді години на 5-6.

Коричневу сочевицю треба заздалегідь замочувати у холодноі воді на 1-2 години.
Потім воду треба злити.
Перекласти сочевицю до каструлі, залити водою, додати сіль, довести до кипіння та варити на невеличкому вогні до випарювання води.

Далі я переклала гусака та сочевицю до рукава, змішала разом.
Скажу з досвіду, що шкурку на цьому етапі краще зняти, залишивши зовсім небагато.
Тоді страва вийде не жирна.
А зайву шкурку, що також промарінована, можна запекти окремо або обсмажити, буде також дуже смачно.
Рукав зав'язати з обох боків та запікати у розігрітій духовці при 180 градусах 1 годину( я запікала на режимі верхній та нижній нагрів), а потім при 160 градусах ще хвилин 1 годину( при верхньому нагріванні).
Розрізати рукав та вибрати страву у посуд.

Куштувати можна як гарячою, так і охолодженою.

Сочевиця найніжніша та дуже смачна.

А м'ясо можна куштувати навіть дітям, настільки воно м'яке та ніжне.
На фото м'ясо з пупа та ніжки.
Дуже смачно та дуже святково. Саме для різдвяного столу.
Пригощайтеся і ви. Смачного вам та з Різдвом Христовим!

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Цікаво як!

Аватар пользователя Kukurooza
4 уровень

Дякую!

Аватар пользователя vorobyshek
6 уровень