А-ля люля кебаб

Аватар пользователя Иришка
Кулинар 7 уровня
А-ля люля кебаб

Коли збираю всіх родичів та близьких нашій сімї людей за святковий стіл, завжди готую щось нове щоб і малих здивувати та дорослих. Ось і цього року приготувала на Новорічний стіл так звані люля кебаб (довгі котлетки), щоб здивувати свою саму найменшу похресницю, яка ну ніяк не любить їсти котлети. В такому новому амплуа котлетки зїлись за лічені хвилини. Думаю для кому із вас таке блюдо прийдеться за смаком. Всіх З Новим роком та з Новим щастям!

Список ингредиентов

  • свинне мясо300гр
  • цибуля1шт
  • часник2шт
  • сало100гр
  • сіль, перець чорний меленийза смаком
  • паніровочні сухарі
  • молоко100мл
  • білий хліб100гр
  • яйце1шт
  • паприка, кукрумаза смаком
  • заморожений укріпза смаком
  • шпажки для шашлика6-10шт

Способ приготовления

Шпажки замочимо в холодній воді протягом 30 хвилин. Через мясорубку пропустимо двічі мясо свинне, цибулю, часник

Пропустимо через мясорубку також хліб попередньо замочений в молоці

Пропустимо сало

добавимо уже в тарілку нарізанний дрібно укріп та добавимо за смаком сіль та перець. Можна також добавити свої улюблені спеції

Вбємо яйце та добре перемішаємо. Маса повинна бути пастоподібно.

Беремо шпажки та фарш. Катаємо сніжки із нашого фарша (хотілося б щоб і сніг нас радував за вікном і додавав чарівної атмосфери) і продіваємо на середину шпажки. Беремо невелику кількість фаршу, щоб і шпажка видержала массу і вид був красивий. Потім на робочій поверхні катаємо шарик фаршу розтягуючи по шпажці.

Готові шпажки з люля кебабом кадемо на 30 хвилин в морозильну камеру.

Далі готуємо посипку. В одній тарілці розбиваємо яйце а в другій паприку і ще в одній куркуму. В куркуму та паприку добавляємо небагато паніровочних сухарів

Люля кебаб витягуємо із морозильної камери та окунаємо спочатку в яйце потім в одну із тарілок паприки чи куркуми.

Ось такі отримуємо люля кебаб після паніровки

Прогріваємо духовку до 180 градусів, викладуємо люля кебаб на пергаментний лист і запікаємо до готовності. У мене по часу получилось 20 хвилин. За 10 хвилин до готовності переверніть люля кебаб для рівномірного пропікання.

Смачного!

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Ирина, отличный рецепт и невероятно аппетитные фото! Но хочу обратить ваше внимание на один момент. Вместо того, чтобы сформированные люля класть в морозилку, логичнее сделать так: перед помолом мясо сильно охладить, или даже чуть подморозить (я ещё и корпус мясорубки с режущими частями на некоторое время кладу в холодильник), вносимые в фарш добавки тоже должны быть не тёплыми; фарш для люля нужно хорошо вымешать, желательно с помощью комбайна (а если руками, то не давая фаршу нагреться) - так фарш будет липким и не упадет со шпажек; и пока фарш холодный, сформировать люля-кебаб, а перед готовкой его нужно не охлаждать, а наоборот - чуть отеплить при комнатной температуре, так мясо приготовиться равномернее. Вообще, любые продукты из мяса перед готовкой на какое-то время оставляют при комнатной температуре, иначе пока холодное мясо достигнет температуры кулинарной готовности в центре куска, снаружи оно переготовится и пересушится. А за рецепт спасибо, попробую обязательно!

Аватар пользователя Spezza
5 уровень

Большое спасибо за ваш комментарий. Эти так бы называемые люля кебаб пришли спонтанно, чтобы все таки заставить детей покушать. В следующий раз обязательно учту ваши советы и тогда скажу как получилось. Большое спасибо за интерес к моему блюду. Всего самого наилучшего!

Аватар пользователя Иришка
7 уровень

Большое спасибо за интерес к моему блюду. Рецепт таких люля кебаб пришли спонтанно, для того чтобы заставить детей покушать мясного. В следующий раз обязательно учту ваши советы и рекомендации и тогда отпишусь. Всего самого наилучшего!

Аватар пользователя Иришка
7 уровень

Мне ваши кебабы очень понравились! Обязательно попробую приготовить!

Аватар пользователя ra36
6 уровень

Смачні фото

Аватар пользователя Пуговка
3 уровень

Всім дякую за коментарі!

Аватар пользователя Иришка
7 уровень

А розкажіть, будь ласка, навіщо намочувати палочки? Ніколи не робила цього (((

Аватар пользователя Kukurooza
4 уровень

Колись читала на одному сайті щоб не обгорали ці палички. Але коли згадаю то замочування, а коли ні то і так печуться

Аватар пользователя Иришка
7 уровень