Рулетики з капусти та корейської моркви на закуску

Аватар пользователя gutka
Кулинар 6 уровня
Рулетики з капусти та корейської моркви на закуску

На свята готувала улюблену пікантну закуску з капусти та корейської моркви.

Список ингредиентов

  • капуста білокачанна (середній качан)1 шт.
  • морква3-4 шт.
  • часник до смаку
  • спеції (для моркви по-корейськи)
  • для маринаду:
  • вода 1 літра
  • сіль2 ст.ложки
  • цукор1/2 склянки
  • оцет 9 %1/3 склянки
  • олія0,5 скл.
  • лавровий лист
  • перець

Способ приготовления

Насамперед потрібно відварити листя капусти, як на голубці. У каструлю налити води, додати в неї трохи солі та оцту , коли вода закипить, обережно покласти качан капусти. Варити приблизно 5-7 хвилин, при цьому верхні листки капусти в міру підварювання знімати, за допомогою вилки, з качана. Важливо, щоб листя не переварити, а тільки підварити, так аби вони легко загортались у рулетики.
Дати листкам капусти охолонути.

Моркву натерти на тертці для корейської моркви. Додати трішки солі та цукру, спеції для моркви по-корейськи, вичавлений часник, все гарненько перемішати та залишити на 20-35 хвилин, щоб морква просочилася спеціями. Для гостроти я додаю ще трохи червоного гострого перцю.
Кожен листок капусти розріжте на 3-4 частини, вирізавши при цьому центральну більш жорстку прожилку.
На кожну частину покладіть терту моркву (кількість на ваш смак). Скрутіть щільно капусту рулетиком. Як варіант можна загортати капустяне листя конвертом, тобто так само як голубці.

Готуємо маринад: закип'ятити воду, додати сіль, цукор і поваріть 5 хвилин. Додати лавровий лист, перець горошком, рослинну олію, а після повторного закипання оцет.
Залити рулетики з капусти маринадом. Зверху покласти тарілочку, можна навіть поставити неважкий тягар, щоб рулетики не спливали, і залишити при кімнатній температурі на 12 годин.
Готові голубці зберігати в холодильнику до 2-х тижнів.

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Це чудова закуска - легка, гостренька!
І готувати до святкового столу зручно - можна заздалегідь!!
(взяла в записничок)

Аватар пользователя ra36
6 уровень

Так, це великий плюс, що страву можна приготувати завчасно, Дуже люблю цю закусочку

Аватар пользователя gutka
6 уровень

Як же це красиво! І яка ж я ледаща - мені хочеться, щоб таку красу готували інші, а я лише смакувала )

Аватар пользователя Kukurooza
4 уровень

Та ні, не ледаща Це супер закуска, дуже її любимо, але готую рідко, якось так склалось, що переважно тільки на зимові свята

Аватар пользователя gutka
6 уровень