Кокосовий торт "Ніжність"

Кокосовий торт "Ніжність"

Чому "Ніжність"? А тому-що ніжнішого торту ми ще не куштували! Повітряний,шифоновий бісквіт,та заварний,кокосовий крем з білим шоколадом та вершками - ідеальне поєднання! Я не стала додавати кокос до бісквіта,тому-що було б дуже "кокосово",у кремі його виявилось досить. Якщо у вас немає кокосового молока,не біда,прекрасно можно замінити коров'ячим,різниці особливої немає. Моя хрещениця,яка більше фанатіє від фруктів ніж від тортів та випічки,з'їла сама майже половину і замовила такий собі на День народження. Це для мене виявилась найвища похвала!

Список ингредиентов

  • шифоновий бісквіт:
  • борошно230 г
  • крохмаль30 г
  • цукрова пудра120 г
  • розпушувач8 г
  • сіль1/2 ч.л.
  • цукор100 г
  • жовтки5 шт.
  • білки8 шт.
  • вода150 мл
  • лимонний сік1/2 ч.л.
  • олія65 мл
  • кокосовий крем:
  • кокосове молоко(або коровьяче)300 мл
  • цукор150 г
  • крохмаль2 ст.л.
  • кокосова стружка100 г
  • білий шоколад70 г
  • вершки жирні150 г
  • прикраса торта:
  • кокосова стружка100 г
  • цукерки "рафаєлло"9-10 шт.

Способ приготовления

Почнемо з приготування бісквіту,я печу його заздалегіть,десь за добу, до збірки торта. Усі сухі інгредієнти просіяти три рази! Це важливо!

Змішуємо жовтки з водою та олією,збиваємо міксером 9-10 хвилин.Масса повинна стати однорідною,густою,та збільшитись в об'емі.

Окремо збиваємо білки з лимонним соком до піни,потім поступово додаємо цукорта збиваємо до крутих піків. Масса повинна бути близкучою як на меренгу.

В жовтки додаємо борошняну суміш і розмішуємо акуратно до однорідності.

Потім акуратно додаємо білки,вимішуючи знизу вгору. Я додаю в три заходи.

Ось останні білки.

Низ форми застелити пергаментом,нічим не змащуємо. Форма в мене 25 см. Викладаємо тісто та відправляємо у розігріту духовку при 170С. 40-45 хвилин. Перевірте готовність лучиною.

Коли бісквіт буде готовий,його порібно перевернути знизу до верху на рішітку,не виймаючи з форми. Коли він охолоне трохи,форму можно зняти,та дати охолонути повністю.Потім я загортаю бісквіт в плівку,та відправляю до холодильника на добу.

Приготуємо крем. Для цього треба змолоти кокосову стружку у кавомолці,або в блендері. На фото ми бачимо,яка вона повинна стати. Не переборщіть,щоб стружка не перетворилась в олію.

Молоко ставимо на вогонь та всипаємо цукор.Не кип'ятити.

Окремо крохмаль розводимо водою та виливаємо до молока з цукром. Постійно помішуючи варим крем до густоти.

Ось таким він повинен бути. Не дуже густим і не рідким.

До горячого крему всипаємо стружку,яку ми помололи у ковомолці,та розтоплений білий шоколад. Стружка зробить крем густішим,а шоколад збогатить смак. Залишимо до повного охолодження при кімнатній температурі.Потім на годинку у холодильник.

Окремо збиваємо вершки до густоти. В мене були густі,домашні вершки,тому я їх збивала відразу з заварним кремом. Відправити до холодильника.

Формуємо торт. В мене вийшло чотири коржи.

Змащуємо кожен корж кремом.

Так усі чотири.

Присипаємо з усіх боків стружкою,та прикрашаємо цукерками.Дати йьому постояти у холоді не менше кількох годин,я залишала на ніч.

Тортик схожий на великий смачний сугроб снігу!Навіть фото вийшло якимось сяючим! На жаль свята пройшли без нього,але все одно були веселими та добрими. Зі святами всіх!!! Хай щастить,хай буде смачно!!!

Ось вам ближче соковитий шматочок!

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Яка красота та смакота Дуже мені подобаються такі тортики

Аватар пользователя oksana_sadova77
6 уровень

Оксана,дуже дякую! Мені приємно!

Аватар пользователя Наталья Man
6 уровень

Дуже смачний торт!!!

Аватар пользователя Irina2408
6 уровень

Ириш,ты права! Спасибо большое!

Аватар пользователя Наталья Man
6 уровень

Як на мене, шифоновий бісквіт - найсмачніший!
Торт дійно неймовірно ніжно виглядає!!

Аватар пользователя ra36
6 уровень

Мені він теж подобається більше,його навіть поливати не потрібно,крему досить. Дякую,Рая!

Аватар пользователя Наталья Man
6 уровень

Втілення ніжності )

Аватар пользователя Kukurooza
4 уровень

Наталка,дуже приємно! Дякую!

Аватар пользователя Наталья Man
6 уровень