Різдвяна качка з апельсинами

Аватар пользователя lakshmi
Кулинар 7 уровня
Різдвяна качка з апельсинами

У нашій сім'ї на Різдво ми завжди запікаємо в духовці цілу птицю. Це може бути курка, індичка або качка, в залежності від того, що вдається придбати. Цього року свекруха вирощує качок, тому на свято ми запікали цього птаха. Дуже хотілося зробити качку по-справжньому новорічною, тому вирішила приготувати її з апельсинами.

Список ингредиентов

  • качка 2.7 кг
  • апельсин2 шт.
  • мед1 ст.л.
  • часник2 зуб.
  • соєвий соус 2 ст.л.
  • кориця1 паличка
  • сіль, перець горошкомза смаком

Способ приготовления

Качку заздалегідь треба добре вимити і обсушити. Також підготувати усі необхідні інгредієнти для маринування.

З одного апельсина треба зняти цедру і вижати сік. У піалу помістити роздавлений часник, також роздавити в ступі перець горошком. Додати в піалу перець, сіль і апельсинову цедру.

Качку викласти на дошку, видалити верхні фаланги, перевірити, щоб не залишилося пір'я і колодки. Залишки видалити пінцетом. Шкіру качки наколоти вилкою з усіх боків.

Помістити качку у форму, полити апельсиновим соком і натерти сумішшю цедри з перцем, часником і сіллю.

Форму з качкою затягнути плівкою і прибрати в прохолодне місце на 8-10 годин для маринування.

Через цей час апельсин, що залишився, нарізати великими шматочками і помістити в середину качки, туди ж покласти паличку кориці. Отвір сколоти зубочистками. Ніжки обернути фольгою, щоб згодом вони не пригоріли.

Качку треба викласти на грати грудкою вгору. Грати з качкою поставити згори на деко, в яке налити 1 склянку води. Усю конструкцію слід обернути фольгою.

Качку запікати під фольгою 1.5 години при 180 градусах, потім фольгу прибрати, можна видалити зубочистки, полити качку соком, що виділився і додати температуру до 220 градусів. Запікати ще 30 хвилин. Періодично поливати качку соком з дека.

Через час змішати мед і соєвий соус. За допомогою пензлика змастити качку з усіх боків і запікати до хрусткої скоринки.

Готову качку перекласти на тарілку, сервірувати з апельсинами і зеленню.
Смачного!

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Дуже гарна качка!!!

Аватар пользователя ra36
6 уровень

Спасибо Рая!

Аватар пользователя lakshmi
7 уровень

Потрясающая уточка! Такая корочка аппетитная!

Аватар пользователя Наталья Man
6 уровень

Спасибо Наташенька!

Аватар пользователя lakshmi
7 уровень

Дійсно святковий рецепт!

Аватар пользователя Kukurooza
4 уровень

Благодарю Наташенька!

Аватар пользователя lakshmi
7 уровень