Салат з оселедця з буряком, яблуком та селерою

Аватар пользователя ra36
Кулинар 6 уровня
Салат з оселедця з буряком, яблуком та селерою

Цей салат можна сміливо назвати «Післясвятковий» - адже він дуже легкий і простий в приготуванні. Так от, в день після святкового застілля, коли не хочеться нічого жирного, цей салат буде просто знахідкою. У салата незвичний смак, і він дуже смачний. А буряк можна запекти чи зварити заздалегідь – хай чекає свого часу!

Список ингредиентов

  • буряк столовий300 г
  • філе оселедця150 г
  • зелені яблука100 г
  • корінь селери 100 г
  • зелень петрушки кілька гілочок
  • олія 2 ст л
  • гірчиця медова2 ч л
  • яблучний оцет1 ч л

Способ приготовления

Буряк вимити, загорнути плотно у фольгу і запекти в духовці (протягом 1-1,5 години – залежно від розмірів) або відварити у воді. Остудити й почистити.
Нарізати буряк невеличкими шматочками, близько 0,5 см.
Корінь селери почистити і натерти на середній тертці.

У яблука почистити шкурку, вирізати серцевину й нарізати такими ж шматочками, як буряк та оселедець.

Також маленькими кубиками нарізати філе оселедця.

Для заправки змішати гірчицю, олію та оцет.

Дно салатника змастити олією. Викласти шар буряка, змастити заправкою.

Потім покласти тонкий шар селери, змастити заправкою.

Наступний шар – яблука.

Навкруги салату викласти листя салати, а на нього - шматочки оселедця.

Верх салату притрусити дрібно нарізаною зеленню петрушки.

Така подача (оселедець окремо) дозволяє тим, хто не любить оселедець, їсти тільки овочеву складову салата.

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Смачний та соковитий салат!

Аватар пользователя Наталья Man
6 уровень

Дякую!

Аватар пользователя ra36
6 уровень

Майже "шуба" ,але яка розкішна!

Аватар пользователя Kukurooza
4 уровень

Дякую!

Аватар пользователя ra36
6 уровень