Пиріжки-квадратики з тіста філо

Аватар пользователя ra36
Кулинар 6 уровня
Пиріжки-квадратики з тіста філо

Це – мій перший дослід з тістом філо: я його завжди дуже боялась... Нарешті відважилася, і дуже втішена результатом. Як виявилось, зробити його неважко, а виріб вийшов смачний і апетитний. Гостям теж пиріжки сподобалися. Пропоную!

Список ингредиентов

  • борошно 250 г
  • тепла вода (50 градусів с)150 мл
  • олія3 ст л
  • сіль щіпка
  • содана кунчику ножа
  • для начинки: відварене м'ясо600 г
  • ріпчаста цибуля1 шт
  • олія для смаження1 ст л
  • сіль перець спеціїза смаком

Способ приготовления

Для начинки обсмажити дрібно нарізану цибулю до золотистого кольору. Разом з вареним м'ясом пропустити цибулю через м'ясорубку. Додати за смаком сіль, перець та інші спеції.
З вказаної кількості інгредієнтів виходить дуже багато тіста (майже 5 деко таких пиріжків, як у мене). Тому можна смілово брати третину інгредієнтів. Кажуть, що це тісто можна морозити, але я такого не робила, тому й не можу нічого сказати.
До просіяного борошна додати підігріту воду (приблизно 50 градусів С) з розчиненою в ній сіллю, олію та соду. Ретельно перемішати.

Замісити не круте тісто. Зформувати з тіста кулю.

Цю кулю з тіста з силою відбити об стіл не менше 50 разів. При цьому тісто змінює структуру, стаж гладким, еластичним, м'якішим.

Тісто розділити на 5 частин, покласти у контейнер та плотно закрити кришкою. Поставити у холодильник на 1 годину 10 хвилин.
Потім кожну частину тіста розкачати качалкою у коло діаметром 25-30 см. Потім продовжити обережно розкачувати тісто, намагаючись досягти рівномірної товщини всієї поверхні.
Можна, притрусивши руки борошном, акуратно розтягувати тісто від середини до країв, обертаючи його навколо рук. Потім розтягувати самі краї.
Я трохи розтягнула тісто руками, а потім все-таки розкачувала – мені здалося, що так скоріше, і тісто не рвалося.
Я розкачала досить тонко. Мабуть, можна ще тонкіше, але мені цього було достатньо.

Потім справа пішла дуже швидко. Обрізати тісто прямокутником. Розкласти начинку, не доходячи до одного довгого краю приблизно на 2 см.
Загорнути тісто пласким рулетом, щоб вийшла полоска шириною приблизно 4 см.
Ножем розрізати цю полоску-рулет на шматочки через 4-5 см.
Змастити ці шматочки-пиріжки жовтком і викласти на деко. Запікати у розігрітій до 180 градусів С духовці до золотистого кольору.
Подавати ці пиріжки можна і гарячими, і холодними.
Дуже смачні вийшли. Тісто зовсім не відчувається, наче його й немає...

Загорнути тісто пласким рулетом, щоб вийшла полоска шириною приблизно 4 см.

Ножем розрізати цю полоску-рулет на шматочки через 4-5 см.

Змастити шматочки-пиріжки жовтком і викласти на деко. Запікати у розігрітій до 180 градусів С духовці до золотистого кольору.

Подавати ці пиріжки можна і гарячими, і холодними.
Дуже смачні вийшли. Тісто зовсім не відчувається, наче його й немає...

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Чудовi пирiжки вийшли!
Мабуть i я спробую зробити фiло за твоiм рецептом. Дякую!

Аватар пользователя vorobyshek
6 уровень

Смачні пиріжки! Люблю,коли начинки багато,а тіста мало!

Аватар пользователя Наталья Man
6 уровень

Які ж вони апетитні Таке тісто теж ще ніколи не робила, але тепер спробую Дякую

Аватар пользователя oksana_sadova77
6 уровень

Філо власноруч??? Ви мій герой.

Аватар пользователя Kukurooza
4 уровень

Дуже люблю тісто філо, але сама ніколи не робила. Супер!!!

Аватар пользователя Irina2408
6 уровень

Цікавий рецепт і пиріжки дуже апетитні

Аватар пользователя gutka
6 уровень

Очень аппетитные пирожки!

Аватар пользователя lakshmi
7 уровень

Дівчата, всім дуже дякую!
Я просто щаслива, що вам сподобались!

Особисто для Kukurooza - фото моє, дочка не допомагала.

Аватар пользователя ra36
6 уровень

))))
Рая - очумілі ручки!

Аватар пользователя Kukurooza
4 уровень

Я пишаюся цим званням!!!

Аватар пользователя ra36
6 уровень

Які смачні пиріжки. Я ніколи ще не робила таке тісто, спробую.

Аватар пользователя Игорьок
3 уровень

Буду рада, вірю, що сподобаються!

Аватар пользователя ra36
6 уровень