Сирник "Святковий"

Аватар пользователя gutka
Кулинар 6 уровня
Сирник "Святковий"

Раніше вже писала, що однією з моїх найулюбленіших випічок є сирники. Готувати легко, а результат завжди дуже смачний, головне якісний домашній жирний сир. А віднедавна, у моїй сім'ї з'явився ще один, дуже маленький, шанувальник смачних бабусиних запіканок та сирників.Традиційно на святковий стіл печу сирник з особливими додатками, сьогодні це мак, сухофрукти та шоколад - це сирникова казка!

Список ингредиентов

  • сир кисломолочний550-600 г.
  • яйця4 шт.
  • цукор 100 г.
  • масло вершкове50-60 г.
  • крохмаль кукурудзяний20 г.
  • сметана домашня2 ст.ложки
  • родзинки (сухофрукти)70 г.
  • ванільний цукор1 пачка
  • мак(перетертий)50-60 г.
  • шоколад80 г.
  • кокосова стружка за бажанням

Способ приготовления

Насамперед підготувати роз'ємну форму для випікання сирника (d=18 см) : дно вистелити пергаментом, змазати вершковим маслом боки форми і притрусити манкою.

Родзинки, а краще суміш улюблених сухофруктів, у мене сьогодні світлі родзинки і в'ялені груші, добре промити гарячою водою. Груші нарізати на менші шматочки. Я дуже люблю додавати ще журавлину.

Усі необхідні продукти для приготування сирника мають бути кімнатної температури, так що ви повинні дістати їх з холодильника заздалегідь!!! Сир пропустити через м'ясорубку, або так як, я впевнена у якості свого сиру, роблю це, за допомогою товкача для картопляного пюре.

У великій мисці з'єднати сир, цукор, крохмаль кукурудзяний, яйця, сметану, ванільний цукор та ретельно перемішати.

далі додати розтоплене масло;

Ретельно перемішати на гладку однорідну, кремоподібну масу.

Приблизно 1/3 сирної маси відкласти в окрему миску і додати до неї тертий мак (я купую вже готовий, тертий мак, польського виробника). Перемішати.

До решти сирної маси додати сухофрукти, і також гарно перемішати.

На дно форми викласти сирну масу з маком (мені дуже смакує це поєднання) і розрівняти.

Зверху викласти сирну масу з сухофруктами. Розрівняти й відправити сирник у розігріту до 160-170 градусів духовку. На низ духовки поставити форму з гарячою водою.

Випікати від 60 до 80 хвилин, потрібно слідкувати так як духовки у всіх різні. Мій випікався 1 годину і 20 хв. хоча можна було б і швидше вимкнути духовку.

Сирник після охолодження полити розтопеним шоколадом. За бажанням притрусити кокосовою стружкою.

Смачного! З другим Новим роком усіх нас!

Такий сирник стане справжньою окрасою вашого святкового столу.
Взагалі сирники ми любимо їсти ще теплими, але цей розрізали на другий день.

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Сирник дуже апетитний

Аватар пользователя oksana_sadova77
6 уровень

Дякую, Оксана:)

Аватар пользователя gutka
6 уровень

Я тоже большой любитель сырников! Красота, очень вкусно!

Аватар пользователя lakshmi
7 уровень

Дуже - дуже апетитно!

Аватар пользователя ra36
6 уровень

Обожнюю сірники! Цей і справді дуже святковий та смачний!

Аватар пользователя Наталья Man
6 уровень

Дуже спокусливий сирник!

Аватар пользователя Иришка
7 уровень

Дякую гарненько всім за відгуки

Аватар пользователя gutka
6 уровень

Дивишься на фотографії - і вже відчувається свято! Дякую за рецепт.

Аватар пользователя Kukurooza
4 уровень

На здоров'я)) Готуйте - це дуже смачно.

Аватар пользователя gutka
6 уровень

Люблю твої сирники

Аватар пользователя llida
3 уровень

Какой красивый сырник, просто прелесть.

Аватар пользователя Lika8
5 уровень

Дякую)))

Аватар пользователя gutka
6 уровень