Мега шоколадний торт з льодяниками

Мега шоколадний торт з льодяниками

Перегортаючи вчора картинки тортиків в інтернеті, мій маленький розбійник загадав шоколадний торт, відмовити дитині я не можу і тому сьогодні ми саме цим і займалися. Спекли мега нереальні шоколадні коржі, зробили наш улюблений крем чіз , а ще робили льодяники на паличці з магазинних карамельок. Загалом проваджали старий Новий Рік як завжди, дуже солодко, а вже в вечері ми звичайно його спробували і залишилися неймовірно задоволені. За основу коржів була взята рецептура дуже популярного тортика на "один, два, три" від Andy Chef, яким ми багато раз вже користувалися і залишилися дуже задоволені, тортик виходить дуже насичений, вологий, пористий, і дуже смачний, рекомендую.

Список ингредиентов

  • борошно235 гр
  • сода7 гр
  • сільдрібка
  • какао65 гр
  • цукор300 гр
  • ванільдрібка
  • яйце куряче2 шт
  • молоко260 гр
  • масло вершкове розтоплене60 гр
  • олія 60 гр
  • оцет столовой1 ст.л
  • сир філадельфія (крем)220 гр
  • масло вершкове (крем)75 гр
  • цукрова пудра (крем)75 гр
  • какао (крем)1 ст.л
  • льодяники (карамельки, чупа-чупс)150 гр

Способ приготовления

Отже спочатку спечемо коржі, і для цього в мисці змішуємо всі сухі інгредієнти, потім додаємо сюди всі інші крім оцту і перемішуємо, в кінці вливаємо оцет і тісто готове.

Ми залишаємо тісто на столі хвилин на 10.

Потім я його розділила на дві частини, в дві форми в діаметрі 18 см, і відправила в духовку на 45 хвилин при температурі 170 С градусів. Готовність перевіряємо сірником, при виході він повинен бути сухим.

І поки наші коржі остигають то можна зробити льодяники на паличці і для цього насамперед потрібно зробити форми з фольги, робимо їх на склянках, чарках, келихів будь-якої форми. Просто беремо шматочок фольги і обкручуємо його або дно або вгору склянки, знімаємо, перевертаємо і форма готова.

А далі мені знадобилися льодяники, карамельки різних кольорів.

І кожен колір я окремо розбила качалкою в дрібні кристали.

І в довільній формі я розподілила карамель за формою з фольги, аккуратно вставила зубочистку через фольгу в карамель і відправила все це в духовку що б карамель розтопилася, а потім задубіла вже після духовки. Виглядає це так, температура у мене була 150-160 С градусів і я відправила туди наші форми і через кожні пару хвилин заглядвала і перевіряла, що б карамель не згоріла, а просто разтаяла і злилася в одне ціле.

Наші льодяники залишаємо на столі щоб вони повністю застигли, а потім знімаємо фольгу і вони готові.

І останнє що потрібно нам зробити це крем. Тут як завжди все дуже просто, масло кімнатної температури необхідно збити з цукровою пудрою, потім додаємо вершковий сир, ще збиваємо і крем готовий, до нього я ще додала ложку столову какао, трохи зробила його шоколадним.

Отже збираємо торт, коржі я додатково ще розрізала навпіл, і собрала торт в кільці розсувному. Промазала кожен корж кремом і відправила торт для просочення в холодильник на пару годин.

Далі витягла торт і прикрасила льодяниками. Ну все торт готовий, можна сміливо лопати. Смачного!

І ще хочу побажати всім більше тепла і позитиву і незабувати вірити в чудеса і загадувати бажання, я своє вже загадала!

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Красивый и вкусный тортик!

Аватар пользователя lakshmi
7 уровень

да очень сытно получилось)))))))))) можно слопать только маленький кусочек

Аватар пользователя Ариадна
5 уровень

Смакота!

Аватар пользователя ra36
6 уровень

це точно!

Аватар пользователя Ариадна
5 уровень

Яка краса! Дуже-дуже новорічно!

Аватар пользователя Kukurooza
4 уровень

дякую))))))))))

Аватар пользователя Ариадна
5 уровень

дякую))))))))))

Аватар пользователя Ариадна
5 уровень