Свинина, запечена з чорносливом

Аватар пользователя ra36
Кулинар 6 уровня
Свинина, запечена з чорносливом

Соковита і смачна свинина, що не потребує багато часу на підготовку. Можна усе підготувати на декілька годин заздалегідь, навіть загорнути м'ясо у фольгу, а в потрібний час тільки покласти у духовку. Прикрасить будь-який стіл!

Список ингредиентов

  • свинина 1 кг
  • цибуля ріпчаста 1 шт
  • морква 1 шт
  • чорнослив 200 г
  • соєвий соус2 ст л
  • часник 6 зубків
  • сіль, чорний мелений перецьза смаком

Способ приготовления

М'ясо вимити, обсушити паперовими рушниками (в мене - нежирна грудинка).

Чорнослив промити. Якщо він сухий, потримати в окропі. Моркву почистити, помити й натерти на крупній тертці. Цибулю почистити, промити й нарізати тонкими напів-кільцями.

В маленькій мисочкі змішати половину соєвого соуса, роздавлений часник, додати чорний мерений перць і щіпку солі.

Цією сумішшю натерти м'ясо, втираючи її.

Моркву змішати з соєвим соусом, що залишився, перцем і щіпкою солі. Попробувати на смак: морква повинна бути гострувата за смаком. Якщо треба, додати соєвого соусу та перцю.
Половину часника роздавити у пресі або дуже дрібно нарізати. Другу поливину часника нарізати пластинками.

Розстелити 2 листа фольги. В центр викласти половину чорнослива, на чорнослив – половину моркви, потім половину цибулі й половину пластинок часника.

Зверху розмістити шматок м'яса.

На м'ясо викласти: моркву, що залишилася, потім – цибулю й часник, а зверху – чорнослив.
Ретельно загорнути м'ясо з овочами у фольгу, щоб не залишилося не защіплених місць.

Кладемо фольгу з м'ясом у розігріту до 170 градусів С духовку, запікаємо 1 – 1,5 години. Час запікання залежить від розмірів і форми м'яса.

Готове м'ясо розгортаємо й одразу подаємо на стіл.

Дуже соковите й ароматне м'ясо виходить, з присмаком прикопченості завдяки чорносливу. Смачні також і овочі.

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Смачне поєднання

Аватар пользователя oksana_sadova77
6 уровень

Смачне м'ясо

Аватар пользователя Irina2408
6 уровень

Дякую!

Аватар пользователя ra36
6 уровень

Очень вкусно, Рая!

Аватар пользователя lakshmi
7 уровень

Спасибо!!

Аватар пользователя ra36
6 уровень

Як ароматно та смачно! Обожнюю поєднання свинини з черносливом!

Аватар пользователя Наталья Man
6 уровень

Дякую!

Аватар пользователя ra36
6 уровень

Аромат відчуваю на відстані в 150 км )

Аватар пользователя Kukurooza
4 уровень


Дякую!

Аватар пользователя ra36
6 уровень