Сирний суп з копченою грудинкою та картоплею

Аватар пользователя ra36
Кулинар 6 уровня
Сирний суп з копченою грудинкою та картоплею

Після свят так хочеться супчику! Оскільки залишилися бекон та невикористаний плавлений сирок, це буде сирний суп з беконом. І хоч це не зовсім легкий супчик, зате дуже смачний, ароматний, його швидко готувати.

  • Время приготовления: 30 минут
  • Количество порций: 1 порція
  • Кухня: Европейская кухня

Список ингредиентов

  • на 1 порцію: картопля 1 шт, маленька
  • цибуля ріпчаста¼ шт, невелика
  • морква невеликий шматочок
  • грудинка копчено-варена 5-7 шматочків
  • борошно кукурудзяне чи пшеничне 1 ч л
  • молоко 1 ст л
  • плавлений сирок 0,5 шт
  • вершкове масло 0,5 ч л
  • сіль, перець чорний меленийза смаком

Способ приготовления

Помити овочі, нарізати моркву та картоплю довільними шматочками. Цибулю нарізати тонкими напівкільцями.
Грудинку нарізати невеличкими тоненькими полосками.
Сирок натерти на середній тертці.

На вершковому маслі обсмжити грудинку до золотавого кольору, викласти на тарілку. В тій же сковороді обсмажити цибулю до легкого золотавого кольору.

У воду (0,25 – 0,3 л) покласти картоплю і моркву, трохи присолити і варити після закипання 10 хвилин. Додати грудинку з цибулею і варити ще 5 хвилин.

Змішати борошно з молоком (так, щоб не було комочків) та влити тоненькою струйкою у суп. Довести до кипіння.

Покласти сирок, перемішати. Варити ще хвилини 3-5.

При подачі присипати зеленню.

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Ммм... яка смакота!

Аватар пользователя Наталья Man
6 уровень

Дякую!

Аватар пользователя ra36
6 уровень

Мммм, смакота! Зимовий супчик для здоров'я!

Аватар пользователя Kukurooza
4 уровень

Дякую!

Аватар пользователя ra36
6 уровень