Заварний хліб з житнім і цільнозерновим борошном

Аватар пользователя ra36
Кулинар 6 уровня
Заварний хліб з житнім і цільнозерновим борошном

Це – корисний хліб, адже більше половини в ньому – житнє та цільнозернове борошно. У хліба хрустка скоринка, неймовірно м'яка середина, і звісно, він дуже смачний.
Хліб не розкришується, кілька днів не черствіє.

  • Время приготовления: 3 часа
  • Количество порций: 0,5 кг
  • Кухня: Европейская кухня

Список ингредиентов

  • тепла вода175 мл
  • окроп40 мл
  • цільнозернове борошно60 г
  • житнє борошно100 г
  • пшеничне борошно115 г
  • солод житній 20 г
  • мед 1 ч л
  • сіль ¾ ч л
  • сухі дріжджі ¾ ч л

Способ приготовления

У чашу міксера просіяти всі 3 види борошна, налити теплу воду й перемішати.

Солод заварити кріпом і відставити хвилин на 5-10, щоб він охолов до кімнатної температури.

У чашу міксера до борошняної суміші додати мед, сіль, дріжджі та солод.

Ретельно перемішати, щоб тістяна маса стала однорідною. Тісто виходить липке, м'яке, але борошна додавати не треба.
Миску з тістом прикрити плівкою і поставити у тепле місце приблизно на 1 годину – воно повинно збільшитись у 2 рази.

На добре присипану борошном робочу поверхню викласти тісто, притрусити його борошном та зформувати круглу хлібину.

Покласти хлібну заготовку у змащену олією форму та поставити у тепле місце приблизно на 30-40 хвилин – хліб повинен вдвічі вирости.
Ставимо форму з хлібом у розігріту до 230 градусів С духовку, обприскуємо стіни водою та випікаємо 10 хвилин.
Потім температуру зменшуємо до 190 градусів і випікаємо ще 30-40 хвилин.

Готовий хліб збризкуємо водою і закутуємо у 2-3 шари рушником. Витримуємо так хвилин 10, а потім просто прикриваємо рушником і охолоджуємо до кімнатної температури.

Потім нарізаємо і насолоджуємось!

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Просто чудовий хлiб, Рая!

Аватар пользователя vorobyshek
6 уровень

Який хлібчик гарний!

Аватар пользователя Наталья Man
6 уровень

Дякую, дівчата!

Аватар пользователя ra36
6 уровень

Мммм, як же я люблю ваш хліб!

Аватар пользователя Kukurooza
4 уровень

Дякую!

Аватар пользователя ra36
6 уровень

Уже третий раз пеку этот хлебушек. Последний раз в качестве эксперимента добавила чайную ложечку кориандра, и 20 грамм пшеничной муки заменила на пшеничные отруби. Отличный рецептик, и очень простой! Спасибо!!!

Аватар пользователя Marybond
0 уровень