Хліб без замісу

Аватар пользователя ra36
Кулинар 6 уровня
Хліб без замісу

Люблю домашній хліб! Розшукую різні рецепти і пробую, пробую... Оцей хліб – дуже простий у виконанні, адже не потребує вимішування, а виходить м'який і пухкий!
Оригінальний рецепт я трохи змінила, додавши частину цільнозернового борошна – зробила кориснішим.

  • Время приготовления: 3 часа
  • Количество порций: 700 г
  • Кухня: Европейская кухня

Список ингредиентов

  • пшеничне борошно вищого гатунку + приблизно 50 г для підсипки150 г
  • пшеничне цільнозернове борошно150 г
  • борошно пшеничне 2-го гатунку100 г
  • сухі дріжджі6 г
  • цукор1 ч л
  • сіль1 ч л
  • тепла сироватка300 мл
  • олія1-2 ч л

Способ приготовления

Усі види борошна просіяти.
У чаші блендера розвести у теплій сироватці дріжджі і цукор. Додати сіль і цільнозернове борошно. Перемішати. Всипати борошно 2-го танку, перемішати.Додати борошно вищого гатунку і перемішати міксером. Однорідності добиватись не потрібно – просто, щоб усе борошно увійшло в тісто.
Змащуємо тісто олією і кладемо в глибоку миску, прикриваємо плівкою. Ставимо миску тепле місце на 1-1,5 години. Тісто повинно вирости у 2,5-3 рази.

На добре присипаний борошном стіл викладаємо тісто, притрушуємо трохи борошном і розплескуємо руками у прямокутник завтовшки близько 1,5 см.

По черзі кожен кут тіста складаємо до середини – типа «конвертика».

Потім тісто скручуємо тугим рулетом, гладкою стороною доверху.

Рулет кладемо швом униз у форму. Якщо форма силіконова, змащувати не треба. Якщо ні – змастити олією.
Залишаємо форму з хлібом, прикривши рушником, у теплому місці на 30 хвилин – хліб за цей час вдвічі підніметься.

Форму з хлібом ставимо у розігріту до 190 градусів С духовку, на низ встановлюємо миску з окропом (добре ще й оббризкати стіни духовки – щоб було більше пари).
Випікаємо хліб хвилин 30-40 – залежить від духовки і висоти хліба. Готовність перевіряємо дерев'яною паличкою.
Готовий хліб виймаємо з форми, збризкуємо трохи водою і кутаємо рушником, складеним у 2-3 шари. Витримуємо так хвилин 10. Потім хліб просто прикриваємо рушником і залишаємо охолоджуватись до кімнатної температури.

Дуже смачний хліб! І готується значно простіше.
Замість сироватки можна взяти воду чи воду пополам з молоком.

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Гарний хлібчик! корисний та смачний!

Аватар пользователя Наталья Man
6 уровень

Дякую!

Аватар пользователя ra36
6 уровень

Отличный хлебушек вышел

Аватар пользователя Irina2408
6 уровень

Спасибо!

Аватар пользователя ra36
6 уровень

Просто отличный хлебушек!

Аватар пользователя lakshmi
7 уровень

Так приятно смотреть на хлеб! Спасибо!

Аватар пользователя Kukurooza
4 уровень

Аватар пользователя ra36
6 уровень