Чурек (булочка з маком та кунжутом)

Чуреки — це коржі з дріжджового тіста, які традиційно готують в Середній Азії. В Туркменії їх завжди роблять не круглої, а видовженої форми. Такі чуреки готують не тільки з пшеничного борошна, а й з кукурудзяного.
- Время приготовления: 3 часа
- Количество порций: 15 шт
- Кухня: Туркменская кухня
Список ингредиентов
- борошно пшеничне — 1 кг
- вода — 300 мл
- молоко — 200 мл
- сухі дріжджі — 17 г
- цукор — 2 ст л
- сіль — 1 ч л
- яйця курячі — 2 шт
- олія — 3 ст л
- для оформлення: яйце куряче — 1 шт
- кунжут — 2 ст л
- мак — 1 ст л
Способ приготовления

Змішати теплу воду з молоком, додати дріжджі з цукром та сіллю, перемішати. Поступово додати яйця, олію та просіяне борошно. Добре вимісити тісто. Покласти тісто у змащену олією глибоку миску, прикрити плівкою і поставити у тепле місце на 30 хвилин. Потім тісто обережно обім'яти і знову поставити підходити.
Після другого підйому тіста викласти його на присипану борошном поверхню і розділити на 15 однакових шматочків.
Кожен шматочок розпластати у прямокутник, скрутити тугим рулетом – це і буде заготовка чурека. Викласти заготовки на деко, змащене олією, на невеликій відстані один від одного.
Прикрийте чуреки рушником і поставте на 15 хвилин у тепле місце – щоб тісто розстоялося.
Змастіть поверхню чуреків трохи збитим жовтком, посипте маком та кунжутом.
Випікати чуреки у розігрітій до 200 градусів С духовці, приблизно хвилин 20, до рум'яної скоринки.
Деко з готовими чуреками вийняти з духовки і поставити на холодний мокрий рушник. Прикрити вологим рушником і залишити так хвилин на 7-10.
Потім перекласти чуреки на решітку і охолодити.

Виходять чуреки дуже ніжними, пишними.

- Дата публикации: 21.01.18 - 08:02
- Добавлен в кулинарную книгу: 4
- Рейтинг:5(средняя оценка: 5, всего голосов: 4)
Замечательные булочки!
Красуні!
Красуні!
Красиві булочки
Девочки, спасибо!!!